Procurorul care l-a trimis in judecata pe Ponta in dosarul Turceni - Rovinari s-a razgandit. Nu mai pleaca din DNA

Marti, 12 Iunie 2018, ora 20:43
1083 citiri
Procurorul care l-a trimis in judecata pe Ponta in dosarul Turceni - Rovinari s-a razgandit. Nu mai pleaca din DNA
Foto: Arhiva Ziare.com

Procurorul Jean Uncheselu, cel care l-a trimis in judecata pe Victor Ponta in dosarul Turceni - Rovinari, ramane in DNA, dupa ce si-a retras cererea de transfer la Parchetul Tribunalului Dolj sau la Parchetul Judecatoriei Craiova, iar Sectia pentru procurori a CSM a luat act de solicitarea sa.

"Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de renuntarea la cererea de incetare a activitatii la Directia Nationala Anticoruptie - nivel central, formulata de domnul procuror UNCHESELU JEAN - NICOLAE", se arta in decizia de marti a Sectiei pentru procurori a CSM.

"Nota Directiei resurse umane si organizare privind cererea formulata de domnul procuror UNCHESELU JEAN-NICOLAE de incetare a activitatii la Directia Nationala Anticoruptie si continuare a activitatii la Parchetul de pe langa Tribunalul Dolj sau Parchetul de pe langa Judecatoria Craiova. 3", era punctul inscris pe ordinea de zi a sedintei.

Ponta a anuntat in urma cu cateva zile la PSnews.ro ca il va da in judecata pe Uncheselu, cel care l-a trimis in judecata alaturi de Dan Sova in dosarul Turceni-Rovinari pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, spalare de bani si complicitate la evaziune fiscala, dosar in care fostul premier a fost achitatin prima instanta la ICCJ.

"Cei trei ani din viata nu mi-i da nimeni. Absolut toata lumea - si adversarii mei politici, si cei care ma plac, si cei care nu ma plac - au stiut de la inceput ca acela a fost un fake - n-a fost un dosar adevarat. A fost o inscenare", a sustinut Victor Ponta.

Ponta si-a exprimat revolta ca procurorul Jean Uncheselu continua sa aiba o pozitie privilegiata in DNA.

Intrebat la ce reactie se gandeste fata de Jean Uncheselu, Victor Ponta a declarat: "Nu vreau razbunare. Nu cred in razbunare. Dar cred in altceva - si am vorbit cu ceilalti asa-zisi inculpati, achitati ca si mine (ca am avut timp sa stam acolo destul): pentru acest dosar (care de la inceput era un fake), Uncheselu a cheltuit aproape 1 milion de euro din banii statului: au fost 80 de perchezitii la oameni care n-au nicio treaba, sute de sedinte de audieri, mascati...

Mai departe: si eu, si ceilalti ne-am pierdut salariul, ne-am pierdut locul de munca, n-am putut sa ma angajez unde am fost invitat, la universitate; am zis: 'Nu predau, ca sunt penal. Va uitati pe Wikipedia si scrie ca sunt penal - am un dosar'.

Si am zis sa adunam toate chestiile astea si nu vrem sa dam in judecata DNA-ul, ca nu vreau sa iau bani de la stat ...citeste mai departe despre "Procurorul care l-a trimis in judecata pe Ponta in dosarul Turceni - Rovinari s-a razgandit. Nu mai pleaca din DNA" pe Ziare.com

#Uncheselu ramane DNA, #Uncheselu procuror DNA Ponta Turceni Rovinari , #Stiri Administratie