Procurorii DNA au pus sechestru pe o casa din SUA, detinuta de fostul primar Cristian Poteras prin intermediari

Sambata, 12 Ianuarie 2019, ora 00:00
1418 citiri
Procurorii DNA au pus sechestru pe o casa din SUA, detinuta de fostul primar Cristian Poteras prin intermediari
Foto: Facebook/Cristian Poteras

Procurorii DNA au pus sechestru asigurator pe doua imobile care ar fi fost detinute, prin intermediari, de fostul primar al Sectorului 6, Cristian Poteras, in dosarul in care acesta a fost trimis in judecata pentru spagi de 250.000 de euro si 857.800 de dolari.

Banii respectivi ar fi fost pretinsi si primiti in schimbul exercitarii atributiilor de serviciu referitoare la emiterea autorizatiilor necesare pentru dezvoltarea unui proiect imobiliar si pentru atribuirea unor contracte de achizitie publica firmei Tettas SRL.

Societatea Tettas si reprezentantul acesteia, afaceristul Iulian Constantin, sunt judecati pentru dare de mita in acest dosar.

Casa din SUA

Potrivit unor surse judiciare, pe 18 decembrie 2018, procurorii DNA au pus sechestru asigurator, pana la concurenta sumei de 250.000 de euro si 857.800 de dolari, asupra unor bunuri care ar apartine lui Cristian Poteras, prin intermediul unui intermediar.

Este vorba de un teren cu suprafata de 8.066,11 mp in Sectorul 6 si o casa de locuit compusa din trei dormitoare si anexe situata in statul Michigan (SUA).

"Casa din SUA a fost achizitionata in martie 2011 de un var al fostei sale sotii, Lucian Viorel Grecu, si are aproximativ 230 de metri patrati", au explicat sursele judiciare pentru Ziare.com.

Colegi de dosar

Lucian Viorel Grecu si Cristian Poteras sunt "tovarasi" intr-un alt dosar, denumit de presa cazul Institutului Pasteur. Dosarul a fost trimis in instanta in septembrie 2018. Este vorba o ancheta in care este implicat si nasul fiului lui Liviu Dragnea, Paul Sorin Stanescu.

Potrivit DNA, Grecu l-ar fi ajutat pe edil sa primeasca un teren, acceptand sa figureze in mod formal intr-o tranzactie imobiliara in locul acestuia, pentru ascunderea beneficiarului tranzactiei.

In acest caz, Poteras este acuzat de luare de mita si abuz in serviciu, in timp ce Grecu este judecat pentru complicitate la luare de mita. La randul sau, Stanescu este acuzat de complicitate la abuz in serviciu si spalare a banilor.

Condamnarea

Intr-un al treilea dosar in care a fost implicat, fostul edil Poteras a fost deja condamnat la opt ani de inchisoare si incarcerat.

Decizia a fost data in mai 2015 de Curtea de Apel Bucuresti, dupa ce Judecatoria Sectorului 6 l-a achita ...citeste mai departe despre "Procurorii DNA au pus sechestru pe o casa din SUA, detinuta de fostul primar Cristian Poteras prin intermediari" pe Ziare.com

#sechestru Cristian Poteras, #Poteras DNA, #poteras SUA, #Poteras case SUA , #Stiri Administratie