Procurorii din tara se organizeaza pentru sustinerea lui Augustin Lazar

Joi, 25 Octombrie 2018, ora 14:57
1048 citiri
Procurorii din tara se organizeaza pentru sustinerea lui Augustin Lazar
Foto: Arhiva Ziare.com

Mai multe zeci de procurori din tara au initiat demersuri pentru a se intruni in adunari generale ale parchetelor. Tema discutiilor: adoptarea solicitarilor facute de Forumul Judecatorilor din Romania si Miscarea pentru Apararea Statutului Procurorilor.

Cele doua asociatii de magistrati solicita ferm ministrului Justitiei, Tudorel Toader, sa abandoneze imediat procedura de revocare a procurorului general, Augustin Lazar.

Surse din magistratura au explicat pentru Ziare.com ca au fost deja convocate adunari ale mai multor parchete, printre care: Parchetul de pe langa Tribunalul Arges, Parchetul de pe langa Judecatoria Pitesti, Parchetul de pe langa Judecatoria Brasov, Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta, Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Iasi sau toate parchetele de pe raza Parchetului Curtii de Apel Oradea.

"Discutii despre convocarea acestor adunari sunt in toate parchetele din tara", ne-au explicat sursele din magistratura.

Solicitarea asociatiilor de magistrati

Forumul Judecatorilor din Romania si Miscarea pentru Apararea Statutului Procurorilor sustin ca se impune abandonarea acestei proceduri care inl vizeaza pe Augustin Lazar, deoarece Comisia de la Venetia a recomandat ca revocarea procurorilor de rang inalt sa se faca cu avizul obligatoriu al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), prevedere care ar trebui introdusa in modificarile Legii nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor.

Pana cand acest lucru va fi statuat, "este necesar ca orice procedura de revocare a procurorilor de rang inalt sa fie evitata sau, dupa caz, abandonata", arata cele doua organizatii intr-un comunicat remis Ziare.com. ...citeste mai departe despre "Procurorii din tara se organizeaza pentru sustinerea lui Augustin Lazar" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sustinere procurori revocare Lazar , #Stiri Administratie