Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Procurorii cer explicatii dupa ce Gheorghe Stan, numit de PSD la CCR, a retras apelul in cazul lui Hrebenciuc

Procurorii cer explicatii dupa ce Gheorghe Stan, numit de PSD la CCR, a retras apelul in cazul lui Hrebenciuc
Asociatia Miscarea pentru Apararea Statutului Procurorilor ii cere lui Gheorghe Stan, proaspat numit pe PSD pe un post de 9 ani la Curtea Constitutionala, care tocmai a retras apelul facut in Dosarul Romsilva, in care sunt judecati fostii deputati PSD Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam, sa explice public de ce a luat aceasta decizie.

"Avand in vedere informatiile publice cu privire la retragerea de catre SIIJ a apelului declarat de Directia Nationala Anticoruptie, structura care a efectuat urmarirea penala si a participat la judecarea cauzei, in dosarul de coruptie care il vizeaza, intre altii, pe Viorel Hrebenciuc, Asociatia Miscarea pentru Apararea Statutului Procurorilor solicita domnului procuror sef al SIIJ, Gheorghe Stan, sa comunice public urmatoarele informatii, avand in vedere practica neobisnuita a acestei structuri de parchet in ceea ce priveste exercitarea cailor de atac si faptul ca din datele existente nu rezulta ca SIIJ a avut acces la dosarul cauzei:

- care au fost considerentele avute in vedere de SIIJ pentru calificarea ca nelegal sau netemeinic a apelului deja declarat de DNA si care este documentul oficial din care reiese ca a fost efectuata aceasta analiza?

- daca vreun procuror din cadrul SIIJ a lecturat macar dosarul, rechizitoriul sau hotararea instantei, iar in caz afirmativ, care este modalitatea in care a solicitat si a avut acces la aceste documente?

- daca au fost solicitate date sau informatii sau daca au avut loc discutii cu procurorii care au efectuat urmarirea penala in cauza sau cu procurorii care au participat la sedintele de judecata pentru a se stabili necesitatea retragerii apelului?

- in cazul in care niciun procuror din cadrul SIIJ nu cunoaste continutul dosarului, ce argumente au stat la baza retragerii apelului, ce a determinat o astfel de decizie care arunca o indoiala, poate nejustificata, asupra bunei credinte a procurorilor care au declarat apelul?

AMASP considera ca aceste clarificari sunt necesare pentru a nu exista suspiciunea, deja vehiculata in spatiul public, ca dl Gheorghe Stan, proaspat numit judecator in cadrul CCR, la propunerea unui partid politic din care au facut parte si unii inculpati din dosarul in care apelul a fost retras, incearca sa se revanseze fata de cei care l-au numit.

AMASP precizeaza pe aceasta cale ca rolul constitutional al Ministerului Public este
acela de reprezentare a intereselor generale ale societatii, dincolo de orice oportunitate sau interes personal, de ap ...citeste mai departe despre "Procurorii cer explicatii dupa ce Gheorghe Stan, numit de PSD la CCR, a retras apelul in cazul lui Hrebenciuc" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 594 ori