Procurorii cauta 100 de victime de la Mineriada: Recunoasteti pe cineva din fotografii?

Vineri, 20 Ianuarie 2017, ora 12:19
782 citiri

Parchetul General a decis sa publice fotografiile a 100 de victime ale Mineriadei, retinute ilegal in dimineata zilei de 13 iunie 1990, pentru a reusi identificarea acestora.

Aceste persoane au fost luate pe sus din Piata Universitatii din Bucuresti si duse la unitatea militara din Magurele, unde au fost indicate in albumele foto numai cu nume si prenume, fara alte date suplimentare.

Asa ca, in ciuda verificarilor efectuate de catre autoritati, nu s-a putut realiza identificarea tuturor persoanelor vatamate la Mineriada, acesta fiind unul dintre obiectivele stabilite in sarcina procurorilor de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie.

"Nu in toate cazurile identificarea a fost posibila, intrucat unele din aceste persoane au declarat date de stare civila care nu le apartineau sau care nu au corespondent in baza de date Centrala de Evidenta a Persoanelor", transmite Parchetul General intr-un comunicat remis vineri Ziare.com.

Fotografiile se gasesc AICI.

Cine are informatii despre victime poate contacta Parchetul la:

Telefon: 021 319 38 33 (interior 1244)

Fax: 021 319 38 89

Mail: sectia_militara@mpublic.ro

Procurorii mai precizeaza ca datele care pot conduce la identificarea persoanelor vatamate urmeaza a fi furnizate intr-un interval de 30 de zile de la data postarii pe site a fotografiilor, dupa care acestea vor fi retrase.

Amintim ca pe 23 decembrie Parchetul General i-a pus oficial sub inculpare pentru crime impotriva umanitatii in Dosarul Mineriadei pe Ion Iliescu, Petre Roman, Virgil Magureanu, Gelu Voican Voiculescu si multi altii.

Acestia sunt acuzati printre altele si de privarea de dreptul fundamental la libertate, pe motive de ordin politic, a unui numar total de 1.242 de persoane (100 dintre acestea ramanand neidentificate).

Afla numele tuturor inculpatilor din Dosarul Nimeriadei si celelalte acuzatii care li se aduc.

Ulterior, in ianuarie, fiecare inculpat a fost chemat la audieri pentru ca procurorii sa ii aduca la cunostinta noile acuzatii.

B.B. ...citeste mai departe despre "Procurorii cauta 100 de victime de la Mineriada: Recunoasteti pe cineva din fotografii?" pe Ziare.com

#fotografii victime Mineriada , #Stiri Administratie