Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Procurorul DIICOT acuzat că a jucat banii infractorilor la păcănele, în sala de judecată: "Să-l bată Dumnezeu pe ăla care a spus!"

Procurorul DIICOT acuzat că a jucat banii infractorilor la păcănele, în sala de judecată: "Să-l bată Dumnezeu pe ăla care a spus!"

Fostul procuror Flavius Cristea, trimis în judecată pentru că a „spart” la păcănele banii confiscați la percheziții, erau cunoscut în Craiova ca fiind un împătimit al jocurilor de noroc.

La ultimul termen din proces, fostul procuror s-a dezlănțuit și a lansat "blesteme" în sala de judecată: "Să-l bată Dumnezeu pe ăla care a spus că eu jucam la păcănele!".

Flavius Cristea era cunoscut în Craiova ca fiind un împătimit al jocurilor de noroc, au relatat martorii audiați la Înalta Curte. Acestea „dosea” banii dealerilor de droguri imediat după descinderile mascaților.

Ofițeri de poliție judiciară de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Craiova care au lucrat cu fostul procuror au relatat în fața instanței că ei numărau de trei ori banii pe care îi găseau la locuințele suspecților de trafic de droguri, iar apoi îi dădeau lui Flavius Cristea, pentru ca el, prin ordonanță, să dispună depunerea lor în contul Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI). Uneori, nu se întâmpla așa, deoarece Cristea lua banii și nu-i mai dădea înapoi ofițerului de caz pentru a-i duce la bancă.

Procurorul Cristea pleca cu banii, mascații cu drogurile

Ofițerul de poliție DGA Petrișor Nicolăescu a participat la perchezițiile coordonate de Flavius Cristea, pe vremea când lucra la BCCO Craiova.

„Cu privire la prima percheziție, era o operațiune de prindere în flagrant într-o acțiune de trafic internațional de droguri venite din Spania, 3 sau 4 kilograme de canabis într-un pachet supravegheat. La percheziția făcută la Logăfătu Ionuț a participat și domnul procuror Cristea Flavius. S-a întrat în forță cu mascații de la SIAS.

După ce am pătruns în apartament am găsit 2 suspecți, cantitatea de droguri și o sumă de bani, 3.000 sau 4.000 de lei, nu mai rețin exact. S-au menționat banii în procesul-verbal de percheziție, drogurile au fost sigilate. După ce am plecat, plicul cu bani a rămas la domnul procuror Cristea. Procesul-verbal și banii au fost introduse în plic de domnul procuror Cristea, iar drogurile le-am luat noi.

Am mers cu același autoturism către Parchet. Pe drum, am oprit la o farmacie unde am cântărit drogurile pentru că trebuie să specificăm cantitatea. Banii au rămas în permanență în posesia lui Cristea, care avea o mapă de piele pe care o lua tot timpul la acțiuni. Nu știu dacă am ...citeste mai departe despre "Procurorul DIICOT acuzat că a jucat banii infractorilor la păcănele, în sala de judecată: "Să-l bată Dumnezeu pe ăla care a spus!"" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 462 ori