Procesul "Retrocedarilor de pe litoral" se termina dupa un deceniu. Mazare isi afla sentinta din Madagascar

Vineri, 16 Noiembrie 2018, ora 15:10
1231 citiri
Procesul "Retrocedarilor de pe litoral" se termina dupa un deceniu. Mazare isi afla sentinta din Madagascar
Foto: Andreea Alexandru/Mediafax/Hepta

Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit, vineri, ca pe data de 17 decembrie sa se desfasoare ultimul termen al dosarului privind retrocedarea ilegala a unor terenuri din Constanta si Mamaia, in care sunt judecati, printre altii, Radu Mazare, Cristian Borcea si Nicusor Constantinescu.

La termenul de vineri al procesului, avocatii care ii apara pe Mazare, Borcea si Constantinescu au anuntat ca acestia nu doresc sa fie audiati in instanta.

Dintre cei trei, doar Borcea s-a prezentat in sala de judecata. Radu Mazare a fugit din Romania in Madagascar, iar Nicusor Constantinescu se afla in detentie, el avand condamnari in alte dosare.

Fostul presedinte al Consiliului Judetean Constanta a transmis prin avocatul sau ca nu doreste sa asiste la proces. El a depus o cerere de recuzare a presedintelui completului de judecata, Ionut Matei, solicitare care a fost insa respinsa.

Judecatorul Ionut Matei a stabilit ca pe data de 14 decembrie sa fie audiati doi dintre inculpati, dar si martorii ceruti de DNA, urmand ca termenul final sa aiba loc pe 17 decembrie.

Procesul se afla in faza de apel la Instanta suprema.

Prima sentinta

In iulie 2017, fostul primar al municipiului Constanta Radu Mazare a fost condamnat de Curtea de Apel Bucuresti la 4 ani inchisoare cu suspendare in dosarul privind retrocedarea ilegala a unor terenuri.

In acelasi dosar, Nicusor Constantinescu, fost presedinte al CJ Constanta, a fost condamnat la 3 ani inchisoare cu suspendare, aceeasi pedeapsa primind si Dragos Savulescu, fost actionar al echipei de fotbal Dinamo Bucuresti.

In schimb, Cristian Borcea, fost finantator al clubului Dinamo, a fost achitat.

O solutie de achitare a primit si notarul Jean Andrei, sotul Laurei Andrei, fost presedinte al Tribunalului Bucuresti.

Totodata, Ramona Dospinescu, Cristian Talpau, Nora Chirca si Giorgica Giurgiucanu au primit cate 3 ani inchisoare cu suspendare, restul inculpatilor care apar in rechizitoriu fiind achitati.

Instanta a dispus desfiintarea mai multor inscrisuri ale Primariei Constanta, insa a respins actiunea civila a orasului Navodari, ca nefondata.

Acuzatiile procurorilor DNA

Pe 28 octombrie 2008, Radu Mazare a fost trimis in judecata de procurorii D ...citeste mai departe despre "Procesul "Retrocedarilor de pe litoral" se termina dupa un deceniu. Mazare isi afla sentinta din Madagascar" pe Ziare.com

#Radu Mazare, #cristi borcea, #Inalta CUrte retrocedari, #mazare borcea , #Stiri Administratie