Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Printr-un anunt insesizabil, Primaria Sectorului 1 vrea sa obtina un nou aviz de mediu pentru a construi in parcul Herastrau si padurea Baneasa

Printr-un anunt insesizabil, Primaria Sectorului 1 vrea sa obtina un nou aviz de mediu pentru a construi in parcul Herastrau si padurea Baneasa

Primaria Sectorului 1 a publicat in pagina 13 a ziarului "National" un anunt in care arata ca a depus o solicitare de revizuire a avizului de mediu pentru Planul Urbanistic Zonal Coordonator din Sectorul 1, prin care devin construibile parti din Parcul Herastrau si Padurea Baneasa.

Asta dupa ce Tribunalul Bucuresti a constatat luna aceasta ca etapa de informare a cetatenilor din Sectorul 1 si de dezbatere publica a avizului de mediu pentru PUZ Sector 1 a fost doar un anunt publicat in cotidianul National, la pagina 12.

Asa ca judecatorii au suspendat avizul de mediu pentru PUZ Sector 1, la solicitarea a 5 ONG-uri: Asociatia Salvati Bucurestiul, Fundatia Eco-Civica, Asociatia Salvati Cartierele Damaroaia si Bucurestii Noi, Asociatia Cartierul Rezidential Drumul Stegarului - Odai si Asociatia Protectia Lacului Baneasa.

"Trecand peste faptul ca anuntul institutiei este insesizabil si mai mic si decat un anunt imobiliar, din cuprinsul acestuia nu rezulta respectarea procedurii enumerate mai sus. De subliniat faptul ca paratii nu au atasat alte dovezi in sustinerea procedurii publicitatii operatiei de avizare si cu atat mai putin a consultarii efective a populatiei afectate de modificarea PUZ.

Procedura consultarii efective a populatiei este reglementata si etapizata de actul normativ mentionat (HG nr . 1076/ 2004 privind stabilirea procedurii de realizare a evaluarii de mediu pentru planuri si programe - n.red.)," motiveaza judecatorii.

Iata motivarea judecatorilor- Judecatorii constata nereguli in cazul avizului prin care se dadea liber la construit in parcul Herastrau si padurea Baneasa: Sunt zone ce asigura calitatea aerului si reducerea poluarii

Armand: Se incalca din nou legea

Anuntul din ziarul "National", de la pagina 13, a fost observat de europarlamentarul Clotilde Armand, candidat la Primaria Sectorului 1.

Foto: Facebook/ Clotilde Armand

"Ce face acum primarul pesedist de la sectorul 1?

Incalca din nou legea, incearca sa obtina un nou aviz de mediu pentru Planul Urbanistic Zonal Coordonator din Sectorul 1. Informarea cetatenilor din Sectorul 1 si dezbaterea publica este anuntata in cotidianul National, la pagina 13 intr-un anunt insesizabil.

Exact asa a facut si la primul anunt pentru PUZ-ul trecut, PUZ suspendat de instanta. Doar ca atunci anuntul era la pagina 12, tot in cotidianul National," scrie Clotilde Armand.

Potrivit lui Armand, PSD ar fi disperat si vrea PUZ-ul acesta cu orice pret: "Fara consultare pub ...citeste mai departe despre "Printr-un anunt insesizabil, Primaria Sectorului 1 vrea sa obtina un nou aviz de mediu pentru a construi in parcul Herastrau si padurea Baneasa" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 618 ori