Primul monument al Holocaustului rromilor, inaugurat la Bucuresti: The sun will rise and so will we

Sambata, 08 August 2015, ora 18:48
1571 citiri
Primul monument al Holocaustului rromilor, inaugurat la Bucuresti: The sun will rise and so will we
Foto: Arhiva Ziare.com

Primul monument care comemoreaza Holocaustul rromilor a fost dezvelit la Muzeul Culturii Rromilor din Bucuresti, sambata, in prezenta catorva dintre supravietuitorii deportarilor din Transnistria, a unor reprezentanti ai societatii civile si a europarlamentarului Damian Draghici.

"La 71 de ani de la aceasta problema uriasa din istorie, am realizat monumentul Holocaustului rromilor. La 2 august, pe cand ma aflam la o dezbatere pe aceasta tema, mi-a venit ideea si am promis ca, pana astazi, realizam acest monument. L-am construit intr-o saptamana, am facut tot ce-am putut mai bine.

El contine trei simboluri: in primul rand, rugina, apoi lumanarile si sarma ghimpata si roata rromilor - jumatate inchisa, jumatate deschisa", a declarat Damian Draghici, membru al Parlamentului European si unul dintre initiatorii acestui proiect.

Un nou muzeu in Bucuresti - Muzeul rromilor

"Cel mai important este ca acesti oameni nu au supravietuit doar deportarii in Transnistria, au supravietuit ...citeste mai departe despre "Primul monument al Holocaustului rromilor, inaugurat la Bucuresti: The sun will rise and so will we" pe Ziare.com

#monument rromi, #monument rromi Bucuresti, #monument Holocaust rromi , #Stiri Administratie