Primaria Ploiesti are datorii de 50 de milioane de lei. Primarul spune ca nicio societate din subordine nu face profit

Miercuri, 04 Noiembrie 2020, ora 15:27
474 citiri
Primaria Ploiesti are datorii de 50 de milioane de lei. Primarul spune ca nicio societate din subordine nu face profit
Andrei Volosevici FOTO Facebook

Primarul Ploiestiului, Andrei Volosevici, a declarat miercuri, 4 noiembrie, ca datoriile pe care le are municipalitatea pe diferite segmente de activitate sunt in valoare de aproximativ 50 de milioane de lei, el precizand ca din analizele facute pana acum reiese ca nicio societate din subordine nu face profit.

"Cea mai grava situatie pe departe e la nivel de termie. (...) Am beneficiat de intelegere din partea Veolia Energie. Intr-o formula pe care nu o inteleg si pe care am de gand sa o modific ca si procedura, s-a facut o reesalonare care a fost semnata de primar (n.r.- fostul primar) fara sa gasesc vreo formula de a avea bani acolo. Pe aceasta reesalonare care avea scadenta pe 30 septembrie 2020 - sumele estimate undeva in jur de 21,7 milioane. Vom intra in sedinta de Consiliu Local cu o noua reesalonare", a spus Volosevici.

Intrebat la ce suma totala se ridica datoriile pe care municipalitatea le are in prezent, primarul a spus ca este vorba de circa 50 de milioane de lei.

"In jur de 50 de milioane, dar real prin modul de lucru cu TCE (n.r.- societatea care asigura transportul in comun), probabil vom mai scadea vreo 14 pentru ca, desi diferenta de tarif neplatit pe tot anul asta este de 20 de milioane si va exista o diferenta de 1,7 milioane pe subventia la transport, ne-am inteles sa platim undeva in jur de 7,7 milioane TCE-ului. (...) Avem obligatia sa punem inca 4 milioane pe contractul subsecvent la salubritate. Nu cred ca se vor cheltui banii astia, dar exista obligatia juridica si nu vreau sa creez primariei o vulnerabilitate in contextul in care, pe analiza cu Consiliul Judetean, vom decide, de exemplu, rezilierea contractului cu Rosal", a explicat edilul.

Totodata, el a aratat ca sunt facturi neplatite la iluminatul public in valoare de un milion de lei, dar si facturi neplatite in valoare de 400.000 lei pentru mentenanta iluminatului public.

Si Clubul Sportiv Municipal Ploiesti, care functioneaza in subordinea primariei, are facturi neplatite in valoare de 1,8 milioane de lei.

Intrebat daca exista vreo societate din subordinea municipalitatii care se afla pe profit, Andrei Volosevici a raspuns ca, din analiza facuta pana acum, niciuna dintre societati nu se inscrie in aceasta categorie.

Primarul a precizat ca, la finalul actualului exercitiu financiar, va face un audit financiar. ...citeste mai departe despre "Primaria Ploiesti are datorii de 50 de milioane de lei. Primarul spune ca nicio societate din subordine nu face profit" pe Ziare.com

Sphera Franchise Group estimează un profit mai mare cu 20% în 2024. Ce indicatori de creștere are în vedere operatorul KFC, Taco Bell și Pizza Hut
Sphera Franchise Group estimează un profit mai mare cu 20% în 2024. Ce indicatori de creștere are în vedere operatorul KFC, Taco Bell și Pizza Hut
Sphera Franchise Group, grupul de companii care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, iar la nivel internaţional, restaurante KFC în Republica...
#Andrei Volosevici, #Primaria Ploiesti, #datorie, #companii, #profit , #Stiri Administratie