Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Primaria din Berlin are 207 angajati, Firea are deja peste 860 si mai vrea

Primaria din Berlin are 207 angajati, Firea are deja peste 860 si mai vrea
Primaria Bucurestiului are 860 de angajati si 10 consilieri ai primarului fata de 207 cat exista la aceeasi institutie din Berlin, potrivit datelor Consiliului National al IMM.

Acest lucru are loc in conditiile in care in Bucuresti exista 1,88 milioane de locuitori/suprafata de 228 km patrati, iar in Berlin 3,46 milioane de locuitori/suprafata de 891,68 km patrati, arata Profit.ro. Practic, in Bucuresti sunt 860 de functionari publici si 10 consilieri personali ai primarului, iar in Berlin 207 angajati - 69 functionari si 138 personal contractual.

Calculele au fost facute ca o reactie a deciziei Primariei Capitalei de a infiinta 19 firme proprii in diverse domenii.

"Infiintarea societatilor nu valorifica practicile din celelalte state membre ale U.E., unde autoritatea locala a infiintat un numar foarte redus de societati, in domenii neconcurentiale, subventionate, pentru aspecte de mediu, sociale, administrative privind asigurarea sediilor si administrarea departamentelor, organelor autonome, companiilor publice, a entitatilor de drept public cu personalitate juridica si a entitatilor publice ale comunitatii locale):

- 3 societati municipale in Viena (2,26 milioane de locuitori/suprafata de 414,65 km2) ;
- 7 societati municipale in Madrid (3,16 milioane de locuitori/suprafata de 605,77 km2) ;
- 19 societati municipal, 41 de organisme prestatoare de servicii publice si de interes local, A.M.R.S.P. si 2 regii autonome in Bucuresti (1,88 milioane de locuitori/suprafata de 228 km2) ", arata Consiliul IMM.

La sfarsitul lunii februarie, consilierii generali si-au dat acordul de principiu pentru infiintarea a 19 societati comerciale proprii.

Aceste societati se vor ocupa, printre altele, cu furnizarea energiei electrice si termice; iluminatul public; administrarea spitalelor; construirea de baze sportive si terenuri de sport; promovarea orasului; administrarea parcurilor; paza; consolidarea cladirilor cu risc seismic; administrarea spatiilor publicitare si dispecerat de taxi. ...citeste mai departe despre "Primaria din Berlin are 207 angajati, Firea are deja peste 860 si mai vrea" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 998 ori