Primaria Capitalei vrea sa mareasca Parcul Herastrau cu 4,2 hectare

Marti, 31 Ianuarie 2017, ora 09:24
5721 citiri
Primaria Capitalei vrea sa mareasca Parcul Herastrau cu 4,2 hectare
Foto: Arhiva Ziare.com

Primaria Capitalei intentioneaza sa mareasca Parcul Herastrau cu 4,2 hectare.

Consilierii generali ai Capitalei au adoptat, luni, o hotarare prin care solicita Guvernului trecerea unei suprafete de teren de 4,2 hectare din domeniul public al statului si administrarea Ministerului Afacerilor Externe in domeniul public al municipiului Bucuresti si administrarea CGMB prin Administratia Lacuri Parcuri si Agrement.

Astfel, suprafata respectiva, care reprezinta o sectiune din terenul situat in Soseaua Bucuresti-Ploiesti nr. 2B, ar urma sa fie amenajata ca parc, fiind alipita ulterior Parcului Herastrau.

Citeste si O istorie a Parcului Herastrau

In expunerea de motive, semnata de primarul general, Gabriela Firea, se arata ca prin alipirea acestui teren la Parcul Herastrau si amenajarea sa va fi marita suprafata spatiilor verzi din Capitala.

In raportul de specialitate se mentioneaza ca, potrivit Administratiei Lacuri Parcuri si Agrement Bucuresti, terenul respectiv este liber de constructii, dar nu este ingrijit corespunzator, vegetatia este neintretinuta pe zone intinse, sunt depozitate gunoaie, iar gardul este distrus. ...citeste mai departe despre "Primaria Capitalei vrea sa mareasca Parcul Herastrau cu 4,2 hectare" pe Ziare.com

#parcul Herastrau marit, #marit suprafata parc Herastrau, #parcul Herastrau Bucuresti , #Stiri Administratie