Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Primaria Capitalei vrea sa finanteze 2 carti de istorie pentru Centenar cu 2,5 milioane lei

Primaria Capitalei vrea sa finanteze 2 carti de istorie pentru Centenar cu 2,5 milioane lei

Primaria Capitalei ar putea finanta, cu ocazia Centenarului, doua carti, - "Istoria Ilustrata a Romaniei pentru elevi" si "Istoria Ilustrata a Romanilor pentru tineri" - care ar urma sa fie distribuite de 1 Decembrie catre 120 de mii de elevi. Valoarea proiectului este de peste 2,5 milioane de lei.

Primaria Capitalei vrea sa implementeze un proiect de cooperare cu Asociatia Culturala Ludmila Vidrascu privind editarea si tiparirea a doua carti, "Istoria Ilustrata a Romaniei pentru elevi" si "Istoria Ilustrata a Romanilor pentru tineri", care ar umra sa fie distribuite gratuit catre 120 de mii de elevi din Capitala, cu ocazia Centenarului Marii Uniri.

Proiectul, care ar urma sa fie finantat din bugetul local, cu suma de 2.562.000 lei, se numeste "Centenarul Marii Uniri explicat tinerilor" si are ca scop "promovarea in randul elevilor bucuresteni a evenimentelor pe care le-a traversat Romania pe parcursul ultimilor 100 de ani", potrivit actului de hotarare aflat pe ordinea de zi a sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti de miercuri.

"Istoria Ilustrata a Romaniei pentru elevi" va fi semnata de Magda Stan iar "Istoria Ilustrata a Romanilor pentru tineri" de catre profesorul Ioan Aurel Pop, actualul presedinte al Academiei Romane.

"Astfel, 58.000 de elevi de gimnaziu vor primi Istoria Ilustrata a Romanilor pentru elevi, iar 62.000 de elevi de liceu vor primi cate un exemplar al volumului Istoria Ilustrata a Romanilor pentru tineri", se arata in raportul de specialitate al proiectul CGMB. ...citeste mai departe despre "Primaria Capitalei vrea sa finanteze 2 carti de istorie pentru Centenar cu 2,5 milioane lei" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 698 ori
Citeste mai multe desprecarti Centenar Primaria Capitalei