Primaria Capitalei vrea sa construiasca o parcare subterana sub parcul de la Gara de Nord

Marti, 19 Decembrie 2017, ora 17:07
1020 citiri
Primaria Capitalei vrea sa construiasca o parcare subterana sub parcul de la Gara de Nord
Foto: Facebook/Ministerul Transporturilor

Parcul Garii de Nord va trece din administrarea Consiliul Local al Sectorului 1 la Primaria Generala. Municipalitatea si-a argumentat initiativa de preluare prin faptul ca parcul, care are o suprafata de 15.580 de metri patrati, face obiectul unei investitii pentru realizarea parcarii subterane Gara de Nord.

"Realizarea Parcajului subteran Gara de Nord va avea implicatii asupra fluidizarii traficului prin scaderea duratei totale de deplasare datorata scaderii de cautare a unui loc de parcare si eliberarea trotuarelor si a primei benzi de circulatie", se arata in expunerea de motive.

Proiectul de hotarare a fost aprobat cu 39 de voturi "pentru" si 11 voturi "impotriva". Grupul USR a votat impotriva. "Acum cateva luni am votat un proiect pentru transmiterea la Consiliul Local Sector 1, nu inteleg de ce facem acum invers. Nu exista PUZ, nu exista studiu de circulatie. Este adevarat ca e un proiect mai vechi al domnului Oprescu, dar stim foarte bine ca domnul Oprescu a ramas cu promisiunile", a declarat consilierul general USR Roxana Wring.

La randul sau, consilierul general liber Deaconescu a afirmat ca Bucurestiul are o "nevoie disperata de parcari". "CGMB a constatat in 2016 ca parcul era neingrijit. Decizia de atunci a fost ca i-l dam Primariei Sectorului 1, urmand ca primaria sa dezvolte parcul. Din pacate, actualul primar este evident ca este incapabil si atunci PNL este de acord cu repreluarea parcului. Avem nevoie disperata de parcari, deci PNL sustine acest proiect. Din punctul meu de vedere, este o rusine pentru actuala administratie a Sectorului 1", a spus consilierul PNL. ...citeste mai departe despre "Primaria Capitalei vrea sa construiasca o parcare subterana sub parcul de la Gara de Nord" pe Ziare.com

#parcare Gara de Nord , #Stiri Administratie