Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Primaria Capitalei vrea inca 7,6 milioane de euro pentru consolidarea sediului

Primaria Capitalei vrea inca 7,6 milioane de euro pentru consolidarea sediului


CGMB va dezbate in sedinta de luni un proiect de hotarare privind cresterea sumei pentru consolidarea imobilului in care a functionat sediul municipalitatii, din Bulevardul Regina Elisabeta, cu peste 7,6 milioane de euro, banii fiind necesari ca urmare a suplimentarii lucrarilor stabilite initial.

Potrivit proiectului de hotarare, cladirea a fost expertizata in 2005 de societatea Proescom SRL, care a emis si solutia pentru consolidarea imobilului. In acest sens, societatea Proescom a elaborat un proiect in care solutia propusa pentru consolidare a fost aceea a "metodei de izolare a bazei cladirii".

Valoarea totala a investitiei a fost 53.470.000 de lei, respectiv 10.542.137 de euro fara TVA, la un curs de 3,5 lei pentru un euro, proiectul privind indicatorii investitiei fiind aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) la jumatatea lunii mai a anului 2008.

Realizarea lucrarilor de consolidare este facuta de firma Rotary Construct SRL, iar consultanta tehnica de specialitate acordata pe perioada efectuarii lucrarilor este asigurata de societatea European Business Consult SRL.

Dupa inceperea lucrarilor a fost necesara completarea expertizei tehnice existente, dar si refacerea solutiei de consolidare pentru punere in siguranta a imobilului din punct de vedere seismic, lucru care a dus la suplimentarea lucrarilor care trebuie efectuate, dar si la modificarea solutiei initiale propuse pentru consolidare.

Solutia initiala de consolidare a cladirii Primariei Municipiului Bucuresti prin metoda izolarii bazei nu este suficienta pentru punerea in siguranta a imobilului din punct de vedere seismic pentru partea de suprastructura a cladirii (deasupra planului de izolare) daca se respecta cerintele din avizul Tehnic al Comisiei Tehnice din cadrul MTI, se arata in raportul de specialitate al proiectul de hotarare.

Potrivit expunerii de motive a proiectului, avand in vedere modificarile aduse proiectului de consolidare, dar si lucrarile suplimentare care sunt necesare, valoarea totala a investitiei este de 81.733.950 de lei, adica aproximativ 18.163.100 de euro, inclusiv TVA, la un curs de 4,5 lei pentru un euro.

Primaria Capitalei s-a mutat in sediul de pe Splaiul Independentei in martie 2010, pe perioada lucrarilor de consolidare si reabilitare a cladirii de pe Bulevardul Regina Elisabeta.

Imobilul situat in Bulevardul Regina Elisabeta nr. 47, in Sectorul 5 al Capitalei, a fost realizat intre anii 1906 si 1911 dupa un proiect al arhitectului Petre Antonescu. Cladirea formata din subsol, parter si patru etaje are o suprafata construita la sol de 3.814 metri patrati si o arie constrita desfasurata de 21.992 de metri patrati.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1381 ori