Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Primaria Capitalei trebuie sa-i plateasca peste 70 de milioane de euro lui Costica Constanda, in schimbul Satului Francez - decizie definitiva

Primaria Capitalei trebuie sa-i plateasca peste 70 de milioane de euro lui Costica Constanda, in schimbul Satului Francez - decizie definitiva
Inalta Curte a transat definitiv si irevocabil un dosar cu miza imobiliara si financiara uriasa pentru bucuresteni.

Primaria Capitalei trebuie sa ii plateasca omului de afaceri Costica Costanda suma de 69.312.000 de euro, in echivalent in lei la data platii, la care se adauga dobanda legala aferenta acestei sume, incepand cu data introducerii actiunii - 20 ianuarie 2010 pana la data platii efective a sumei.

In schimb, afaceristul va trebui sa returneze Satul Francez in starea in care l-a primit.

Inalta Curte a respins, marti seara, recursurile din acest caz, care se afla pe rolul instantei de aproape 10 ani. Minuta instantei poate fi accesata aici.

Practic, judecatorii au mentinut decizia din iulie 2017, data in acest caz de Curtea de Apel Bucuresti. Minuta instantei poate fi accesata aici.

Despagubiri si dobanzi de zeci de milioane

Prin aceasta sentinta, magistratii au decis ca PMB sa plateasca mai multe sume de bani, despagubiri si dobanzi.

- "Obliga paratul Municipiul Bucuresti prin primarul general la plata catre reclamantii Constanda Costica si Constanda Maria a contravalorii imobilului teren situat in Bucuresti, str. I.V. Turgheniev si in B-dul Aviatorilor, de 69.312.000 euro, in echivalent in lei la data platii, la care se adauga dobanda legala aferenta acestei sume, incepand cu data introducerii actiunii - 20.01.2010 pana la data platii efective a sumei."

- "Obliga paratul Municipiul Bucuresti prin primarul general la plata catre reclamantii Constanda Costica si Constanda Maria a dobanzii legale aferente sumei de 6.417.669 euro la plata careia a fost obligat cu titlul de sulta prin sentinta nr. 1309/05.07.2011, incepand cu data introducerii actiunii - 20.01.2010 pana la data platii efective a sumei. "

- "Obliga reclamantii Constanda Costica si Constanda Maria sa restituie in deplina proprietate si posesie paratului imobilul liber de orice sarcini, situat in Bucuresti, Soseaua Nordului, compus din teren in suprafata de 28.500 mp si constructiile edificate pe acesta, identificate conform art. 2.2 din contractul de schimb cu sulta autentificat sub nr. 420/15.03.2008 de notar public Lidia Dragan."

In prima faza a procesului, la Tribunalul Bucuresti, Costel Constanda castigase despagubiri de 165 de milioane de euro.

Citeste si: Despagubiri record pentru Constanda: Videanu arunca vina pe Oprescu

Povestea unei despagubiri record

Povestea afacerilor lui Costica Constanda a inceput in urma cu aproape doua decenii, cand ...citeste mai departe despre "Primaria Capitalei trebuie sa-i plateasca peste 70 de milioane de euro lui Costica Constanda, in schimbul Satului Francez - decizie definitiva" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 853 ori