Sefii din Primaria Bucuresti care incaseaza intr-o luna cat altii intr-un an. Marii "rechini bugetari" cu functii si lefuri cat cuprinde

Duminica, 13 Decembrie 2020, ora 00:02
795 citiri
Sefii din Primaria Bucuresti care incaseaza intr-o luna cat altii intr-un an. Marii "rechini bugetari" cu functii si lefuri cat cuprinde
Adrian Iordache, Dumitru Catana, Mariana Brod FOTO Hepta

Dupa infiintarea companiilor municipale in Bucuresti, directorii din Primaria Capitalei au capatat functii si in conducerea sau administrarea contestatelor societati. Asa au ajuns sa castige sume mari de bani, de pana la 11 salarii minime pe economie intr-o singura luna.

Ziare.com continua serialul in care va prezinta o parte dintre persoanele abonate la functii in institutiile statului roman. De data aceasta, din Primaria Municipiului Bucuresti, condusa in prezent de Nicusor Dan, care a castigat alegerile locale din toamna in fata Gabrielei Firea. In mandatul sau de patru ani, Firea a infiintat companiile municipale, de pe urma carora incaseaza venituri mai multe persoane care au lucrat alaturi de ea in primarie.

Legea romana permite cumularea mai multor functii, dar durata maxima a timpului de munca nu poate depasi 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare. O parte din angajatii institutiilor statului detin, insa, trei sau chiar cinci functii, de pe urma carora aduna indemnizatiile.

Din Voluntari la Primaria Capitalei

Dumitru Catana este director executiv al Corpului de Control al Primarului General, functie pentru care a incasat peste 130.000 de lei in 2019. Catana este profesor la Universitatea Maritima din Constanta, de unde a incasat, anul trecut, 7.500 de lei si membru in Consiliul de Administratie al Autoritatii Navale Romane, functie remunerata cu 17.400 de lei. La aceste venituri se adauga pensia de 142.450 de lei de la Ministerul de Interne.

Astfel, anul trecut, Catana, care anterior a facut parte si din institutii subordonate Primariei Voluntari, a castigat peste 300.000 de lei, circa peste 25.300 de lei lunar, adica 11 salarii minime pe economie.

In declaratia de avere, reprezentantul Primariei Capitalei a trecut cele trei terenuri pe care le detine impreuna cu Gabriela Catana, dar si apartamentul, casa de locuit si autoturismul Skoda. In banci are peste 20.000 de dolari, mai bine de 234.000 de lei si 97.000 de euro.

Trei functii: economist in PMB, administrator la STB si la Compania Municipala de Transport

Emanuela Jugureanu conduce directia generala economica din Primaria Municipiului Bucuresti, functie pentru care incaseaza 8.441 de lei, avand incheiat un contract de munca partial. Un alt contract de munca il are cu Societatea de Transport Bucuresti, unde este membra in Consiliul de Administratie, de unde castigat 183.344 de lei. Jugureanu mai este si presedinta Consiliului de Administratie al Compa ...citeste mai departe despre "Sefii din Primaria Bucuresti care incaseaza intr-o luna cat altii intr-un an. Marii "rechini bugetari" cu functii si lefuri cat cuprinde" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Primaria Capitalei, #PMB, #sef, #salariu, #companie municipala , #Stiri Administratie