Primaria Capitalei paseaza vina dupa ce doua spitale de copii au ramas fara apa calda si caldura

Marti, 19 Noiembrie 2019, ora 12:22
1121 citiri
Primaria Capitalei paseaza vina dupa ce doua spitale de copii au ramas fara apa calda si caldura
Foto: Arhiva Ziare.com

Primaria Capitalei a oferit, marti dimineata, explicatii dupa ce spitalul de copii Marie Curie si Centrul de Recuperare Neuropsihomotorie Dr. Nicolae Robanescu au ramas fara apa calda si caldura, precizand ca reprezentantii institutiilor ar fi trebuit sa asigure o sursa suplimentara in caz de avarie.

Primaria Capitalei a amintit, intr-un comunicat remis Ziare.com, ca, in zona Progresul din Sectorul 4, RADET efectueaza o lucrare importanta de refacere a Magistralei CET Progresul, care alimenteaza jumatate din Sectorul 4 si care are o vechime de 34 de ani.

Reprezentantii institutiei au precizat ca, dupa oprirea furnizarii agentului termic de saptamana trecuta, au fost efectuate verificari suplimentare ale magistralei si s-a constatat ca sunt si alte tronsoane afectate.

Astfel, precizeaza Primaria, pentru a asigura continuitatea serviciului de alimentare cu energie termica, s-a luat decizia de catre RADET de a intrerupe furnizarea de energie termica, incepand de luni, 18 noiembrie 2019, timp de 48 de ore, pentru a inlocui conducta afectata, operatiune absolut necesara pentru ca, in aceasta iarna, sa nu mai existe avarii in zona.

In comunicat, Primaria Capitalei precizeaza ca reprezentantii spitalelor ar fi trebuit sa asigure o sursa suplimentara de apa calda si caldura.

"In ceea ce priveste situatia unitatilor medicale din zona mentionata, subliniem faptul ca orice unitate spitaliceasca are obligatia de a asigura cate o sursa suplimentara pentru fiecare agent termic, respectiv apa calda si caldura, conform Normativului NP -015-1997 privind proiectarea si verificarea constructiilor spitalicesti si a instalatiilor aferente acestora: 'In vederea asigurarii continuitatii in livrarea de energie termica se vor lua masurile corespunzatoare, astfel incat sa existe insa o sursa suplimentara pentru fiecare agent termic'", se arata in document.

Primaria Capitalei adauga ca reprezentantii RADET au informat, inca din data de 15 noiembrie, conducerea Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii MS Curie de lucrarile ce vor fi efectuate, astfel incat aceasta sa poata lua masurile necesare, conform obligatiilor legale ce ii revin.

Amintim ca spitalul Marie Curie si Centrul de Recuperare Neuropsihomotorie Dr. Nicolae Robanescu au ramas, luni, din nou fara apa calda, din cauza unor lucrari de modernizare a conductelor de termoficare. Cele doua unitati sanitare au mai ramas fara apa calda, vreme de 3 zile consecutiv si saptamana trecuta.

A.G. ...citeste mai departe despre "Primaria Capitalei paseaza vina dupa ce doua spitale de copii au ramas fara apa calda si caldura" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Primaria Capitalei spitale caldura, #spitale Bucuresti apa calda, #spitale Bucuresti fara caldura , #Stiri Administratie