Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Primaria Capitalei incearca din nou sa desfiinteze Depoul Victoria si sa transfere terenul la STB. Cum a ajutat-o Dancila pe Firea

Primaria Capitalei incearca din nou sa desfiinteze Depoul Victoria si sa transfere terenul la STB. Cum a ajutat-o Dancila pe Firea
Cu sprijinul Cabinetului Dancila, Gabriela Firea va incerca din nou, miercuri, sa dea Societatii de Transport Bucuresti (STB) terenul Depoului Victoria, unul dintre cele mai valoroase din intreaga tara. In ciuda insistentelor presei, societatea de transport a evitat sa spuna ce anume va face cu respectiva suprafata din centrul Capitalei, daca o va primi.

Administratia Firea i-a informat inca din luna iunie pe consilierii generali ca - dupa o analiza inceputa in anii din urma - s-a decis desfiintarea Depoului de tramvaie Victoria si transferul activitatii acestuia la Depoul din Theodor Pallady.


In Planul de Mobilitate Urbana Durabila 2016-2030 Bucuresti-Ilfov situatia Depoului Victoria e marcata ca incerta, lunadu-se in calcul inclusiv desfiintarea acestuia

In consecinta, Gabriela Firea propunea, tot in iunie, ca terenul pe care este amplasat Depoul Victoria - in suprafata de 34.748 de metri patrati - sa fie folosit pentru a majora capitalul social al STB. Cu alte cuvinte, Firea propunea ca terenul sa ii fie dat societatii locale de transport, care urma sa il foloseasca pentru "a obtine venituri".

La acel moment, consilierul general PNL Catalin Deaconescu a apreciat ca propunerea administratiei Firea ridica suspiciuni de "tun imobiliar".

Deaconescu a explicat atunci pe larg pentru Ziare.com ca terenul respectiv (a carui valoare estimata depaseste 70 de milioane de euro) ofera posibilitati unice de dezvoltare pentru Capitala, fiind singura suprafata atat de intinsa care se afla in proprietatea primariei, in respectiva zona de centru.

In consecinta - sustinea Deaconescu - pe terenul Depoului Victoria s-ar putea amenaja un parc sau s-ar putea construi locuinte, spatii de birouri sau parcari. Sau s-ar putea face orice altceva, in locul "ascunderii" terenului, fara nicio explicatie clara, in patromoniul societatii de transport.

Mai mult, sustinea Catalin Deaconescu, inainte sa le ceara consilierilor votul pe acest proiect, administratia Firea ar fi trebuit sa le prezinte o evaluare a pretului terenului din centrul Capitalei si sa explice cum anume il va folosi pentru STB.

In plus, mai sustinea consilierul PNL, Firea ar fi trebuit sa ofere si alte informatii cu privire la proiect. Anume: pentru majorarea capitalului STB urmau sa emita noi actiuni sau sa creasca valoarea celor existente? Din pacate, PMB nu a raspuns public la niciuna dintre acele intrebari.

In consecinta, la acel moment, scepticismul lui Catalin Deconescu referitor la ...citeste mai departe despre "Primaria Capitalei incearca din nou sa desfiinteze Depoul Victoria si sa transfere terenul la STB. Cum a ajutat-o Dancila pe Firea" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 527 ori