Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Primaria Capitalei este executata silit pentru o datorie de 3,8 milioane de euro

Primaria Capitalei este executata silit pentru o datorie de 3,8 milioane de euro

Primaria Capitalei informeaza ca este executata silit pentru aproape 3,8 milioane de euro, in baza unei hotarari a instantei pentru o expropriere din anul 2010, din mandatul lui Sorin Oprescu. Gabriela Firea solicita guvernului sistarea executarilor silite pe durata starii de urgenta, motivand ca nu are bani sa plateasca.

"Solicit Guvernului sa emita un act normativ care sa prevada sistarea executarilor silite pe bugetele UAT-urilor, pe perioada starii de urgenta, avand in vedere faptul ca toate primariile din Romania isi concentreaza resursele pentru combaterea raspandirii coronavirusului.

Mai mult, in acest moment activitatile generatoare de venituri, atat la nivel national cat si local, sunt reduse, iar resursele bugetare alocate Municipiului Bucuresti de la bugetul de stat sunt insuficiente.

Primaria Capitalei este una din institutiile care se implica total pentru rezolvarea acestei crize de sanatate! Am alocat sume importante pentru aprovizionarea spitalelor si asigurarea protectiei personalului medical, pentru asigurarea unei mese calde pentru persoanele cele mai expuse riscului de marginalizare sociala, precum batranii de peste 65 de ani si oamenii strazii si asigurarea serviciilor edilitare (incalzire, transport public). La acestea se adauga si plata stimulentelor financiare destinate categoriilor sociale vulnerabile, care, numai pentru luna martie, sunt in valoare de peste 8 milioane de euro!", transmite primarul Gabriela Firea.

Primaria Capitalei a fost instiintata vineri, 27 martie, ca este executata silit si are de platit suma de aprox 3,7 milioane de euro si 500.000 de lei, sume catre trebuie achitate in baza unei hotarari a instantei referitoare la o expropriere din anul 2010.

Sute de milioane de euro, din banii contribuabililor

Firea sustine ca primaria trebuie sa plateasca datorii insemnate rezultate din procese initiate cu multi ani in urma. Aceste sume vor fi achitate esalonat, insa sunt sume mari care, in aceasta perioada, sunt aproape imposibil de achitat.

Potrivit deciziilor finale ale instantelor de judecata, dupa mai bine de 16 ani de la deschiderea litigiilor, bugetul Primariei Capitalei e grevat de datorii care trebuie platite catre Costica Constanda si Crestin Vasile-Teodor, se arata in comunicatul de presa.

Astfel, Primaria Capitalei trebuie sa-i plateasca omului de afaceri Costica Constanda suma de peste 115 milioane de euro (pentru titlurile executorii, in bugetul pe anul 2020, a fost prevazuta suma de 1 ...citeste mai departe despre "Primaria Capitalei este executata silit pentru o datorie de 3,8 milioane de euro" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 791 ori