Primaria Capitalei da 190 de milioane de lei unei companii municipale sa cumpere imobile si sa le inchirieze altor institutii municipale

Duminica, 23 Septembrie 2018, ora 15:43
786 citiri
Primaria Capitalei da 190 de milioane de lei unei companii municipale sa cumpere imobile si sa le inchirieze altor institutii municipale
Foto: Arhiva Ziare.com

Primaria Capitalei a introdus pe ordinea de zi a sedintei CGMB de miercuri trei proiecte care prevad o majorare de capital pentru trei dintre cele 22 de Companii Municipale infiintate anul trecut. Majorarea totala se ridica la 348 de milioane de lei.

Primaria Municipiului Bucuresti isi propune o majorare consistenta de capital pentru trei dintre cele 22 de Companii Municipale infiintate anul trecut, potrivit unui proiect de hotarare aflat pe ordinea de zi a sedintei CGMB de miercuri.

Astfel, suma totala pe care Municipalitatea vrea sa o verse in conturile a trei companii se ridica la valoarea de 348 de milioane de lei, ceea ce inseamna aproape 75 de milioane de euro.

Suma cea mai mare, de 190 de milioane de lei, o va primi, daca proiectul va fi adoptat, Compania Municipala Imobiliara, ceea ce ar reprezenta o majorare de aproape patru ori mai mare fata de bugetul actual al companiei.

Din descrierea raportului de specialitate al proiectului reiese faptul ca aceasta companie ar urma sa achizitioneze imobile, pe care le va inchiria ulterir catre alte institutii ale Municipalitatii.

"Compania Muncipala Imobiliara S.A isi propune sa investeasca in achizitionarea si amenajarea mai multor imobile (...) Aceste imobile, dupa achizitie, se vor inchiria Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale din Bucuresti pentru infiintarea de clinci medicale, respectiv Directiei Generale de Asistenta Sociala pentru infiintarea de camine pentru persoane varstnice", se arata in raportul de specialitate al proiectului privind majorarea de capital a Companiei Imobiliara S.A.

Si Compania Municipala Parking Bucuresti S.A ar urma sa primeasca o majorare de capital de 150 de milioane de lei, capitalul social al Companiei ajungand astfel la 174 de milioane de lei.

"Compania Municipala Publicitate si Afisaj Bucuresti S.A isi propune sa achizitioneze mijloace fixe/obiecte de inventar precum si serviciile aferente acestora. Ca urmare a celor mai sus mentionate este necesara majorarea capitalului social de la 10,2 milioane de lei la 18,2 milioane de lei in scopul finalizarii proiectelor mai sus mentionate", se arata in cel de-al treilea proiect privind majorarile de capital.

Primaria Capitalei a infiintat anul trecut 22 de Companii Municipale care au doi actionari: Municipiul Bucuresti prin Consiliul General al Municipiului Bucuresti, care detine 99.9% din actiuni, si SC Service Ciclop SA, care detine 0,1% din actiuni. ...citeste mai departe despre "Primaria Capitalei da 190 de milioane de lei unei companii municipale sa cumpere imobile si sa le inchirieze altor institutii municipale" pe Ziare.com

#Primaria Capitalei bani companii municipale , #Stiri Administratie