Prima zi de scoala si prima zapada din 2018 in Bucuresti: Cum se circula

Luni, 15 Ianuarie 2018, ora 08:24
924 citiri
Prima zi de scoala si prima zapada din 2018 in Bucuresti: Cum se circula
Foto: Arhiva Ziare.com

Circulatia se desfasoara in Bucuresti in conditii de iarna, pe mai multe artere rutiere s-a depus strat de zapada, anunta Brigada de Politie Rutiera, care precizeaza ca nu sunt intersectii blocate.

Este de asteptat aglomeratie in trafic in aceasta dimineata, mai ales ca e prima zi de scoala din 2018 si multi parinti isi duc copiii cu masina, mai ales cand e atat de frig afara.

"Politistii Brigazii Rutiere recomanda conducatorilor auto sa circule cu prudenta, sa adapteze in permanenta viteza la conditiile meteo rutiere si a unui carosabil acoperit, sa pastreze o distanta suficienta fata de vehicul din fata pentru a putea frana in conditii de siguranta, sa nu bruscheze comenzile autoturismului, sa asigure o buna vizibilitate a parbrizului, lunetei, geamurilor laterale si oglinzilor retrovizoare.

Pentru a putea circula, autovehiculele trebuie echipate corespunzator, cu anvelope specifice sezonului rece si circulatiei in conditiile unui carosabil acoperit cu zapada sau polei", transmite Brigada de Politie Rutiera.

De asemenea, politistii anunta ca vor aplica sanctiuni in cazul in care autovehiculele aflate in circulatie, in conditiile unui carosabil acoperit cu zapada, nu vor fi echipate cu anvelope de iarna.

"Totodata recomandam conducatorilor de vehicule sa nu opreasca sau sa stationeze in locuri nepermise, pe traseele mijloacelor de transport in comun, pe trecerile de pietoni sau la colturile intersectiilor, pentru a nu obtura vizibilitatea altor conducatori auto care doresc sa iasa de pe strazi laturalnice si totodata sa poata permite utilajelor de deszapezire sa intervina pentru a inlatura zapada de pe suprafata carosabila.

In cazul in care politistii rutieri vor constata ca pe partea carosabila sunt oprite, stationate autovehicule, iar unele blocheaza drumul public sau circulatia mijloacelor de transport, acestia vor sanctiona conducatorii auto", mentioneaza Brigata de Politie Rutiera a Capitalei. ...citeste mai departe despre "Prima zi de scoala si prima zapada din 2018 in Bucuresti: Cum se circula" pe Ziare.com

#zapada Bucuresti trafic , #Stiri Administratie