Preturile medicamentelor, modificate de la 1 iulie

Vineri, 19 Iunie 2015, ora 13:50
985 citiri
Preturile medicamentelor, modificate de la 1 iulie
Foto: Ziare.com

Cataloagele privind preturile la medicamente vor intra in vigoare la 1 iulie, a declarat vineri, cu prilejul unei dezbateri, directorul in Ministerul Sanatatii Mihaela Udrea.

"Astazi dam drumul ordinului privind CANAMED-ul (Catalogul National al Medicamentelor - n.red.) si probabil ca va fi publicat luni si va intra in vigoare incepand cu 1 iulie. Noi am gasit intr-o prima etapa peste 100 de produse care nu aveau alternativa terapeutica.

Am solicitat institutiilor abilitate - CNAS si Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale - sa ne spuna daca au avut consum pentru acestea si daca avem alte alternative.

Din fericire pentru noi, am constatat ca avem alternativa si cred ca in jur de 100 de produse din 120 nici macar nu erau consumate, deci, probabil ca erau produse inregistrate in nomenclatorul ANMDM, dar nu au fost comercializate in Romania", a explicat Udrea.

Ea a sustinut ca nu vor exista bolnavi afectati de lipsa vreunui medicament prin intrarea in ...citeste mai departe despre "Preturile medicamentelor, modificate de la 1 iulie" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cataloage medicamente, #cataloage preturi medicamente, #cataloage medicamente 1 iulie , #Stiri Administratie