Presa austriacă scrie despre mișcarea de boicot a României: ”Supermarketurile scot produse Red Bull și Pfanner de pe rafturi”

Vineri, 09 Decembrie 2022, ora 11:58
2030 citiri
Presa austriacă scrie despre mișcarea de boicot a României: ”Supermarketurile scot produse Red Bull și Pfanner de pe rafturi”
Austria a votat negativ pentru aderarea României la Schengen FOTO Unsplash

Presa austriacă urmărește în continuare reacțiile din România și Bulgaria după ce ambele state au primit vot negativ de la Austria pentru intrarea în Schengen.

Cotidianul austriac ”Haute” scrie vineri, 9 decembrie, că ”România și Bulgaria sunt profund enervate de veto-ul Austriei, în cele două țări având loc boicoturi. Ministrul de Interne Karner rămâne ferm”, potrivit traducerii făcute de Hotnews.

”În România sunt apeluri la boicot împotriva companiilor austriece care fac afaceri acolo. Clubul de fotbal Universitatea Craiova a anunțat deja că își va închide conturile la Raiffeisen Bank, nu va mai alimenta de la OMV și nu va mai organiza tabăra de vară în munții Austriei. Motivul este „atitudinea dezgustătoare a Republicii Austria”. De asemenea, România l-a convocat joi seară pe ambasadorul Austriei și i-a înmânat o notă de protest. Între timp, au apărut și primele poze cu supermarketuri care scot produse Red Bull și Pfanner de pe rafturi”, mai scrie ziarul austriac.

De asemenea, ”Les Echos” a scris că Bulgaria și România mai au de așteptat și că Viena nu are încredere în Sofia și București.

”Pe de altă parte, România și Bulgaria, care bat la ușa zonei Schengen din 2011, vor mai avea de așteptat: cele două candidaturi ale lor au fost spulberate de un veto al Austriei. (...)

Viena se temea că ridicarea controalelor la frontieră cu România și Bulgaria va crește și mai mult sosirile de emigranți. Cu toate acestea, Comisia și Parlamentul European solicită de multă vreme includerea celor trei țări candidate în zona Schengen pentru a ușura viața navetiștilor transfrontalieri și pentru a încuraja turismul. Dar Viena, evident, nu are încredere în Sofia și București că pot exercita un control riguros al frontierelor externe ale UE”.

Și ”Krone” a notat că reprezentanții Germaniei și Luxemburgului au încercat să facă presiuni asupra Austriei ca să-l facă pe Karner să cedeze. ...citeste mai departe despre "Presa austriacă scrie despre mișcarea de boicot a României: ”Supermarketurile scot produse Red Bull și Pfanner de pe rafturi”" pe Ziare.com

#presa austriaca Romania, #vot negativ austria, #Romania spatiu Schengen , #Stiri Administratie