Orban: Un spital privat din Bucuresti pune la dispozitie 30 de paturi ATI. Alte 10 locuri la Terapie Intenstiva sunt suplimentate la Victor Babes

Luni, 09 Noiembrie 2020, ora 18:24
433 citiri
Orban: Un spital privat din Bucuresti pune la dispozitie 30 de paturi ATI. Alte 10 locuri la Terapie Intenstiva sunt suplimentate la Victor Babes
Ludovic Orban este premierul Romaniai: Foto/ captura facebook Guvernul Romaniei

Premierul Ludovic Orban a afirmat luni, 9 noiembrie 2020, ca sunt facute constant eforturi pentru cresterea numarului de paturi la ATI si a precizat ca la Malaxa exista "un spital privat cu care s-a discutat si care pune la dispozitie un spital cu 30 de paturi la terapie intensiva".

De asemenea, la Victor Babes este prevazuta o crestere cu cel putin 10 paturi la ATI. "La Bihor exista o solicitare de integrare a unui alt spital privat care are 30 de paturi de terapie intensiva si mai multe paturi conectate la oxigen de a intra in lupta anti-COVID", a adaugat seful Executivului.

"De la inceputul pandemiei, suntem intr-un efort constat de crestere a numarului de paturi din sectiile de terapie intensiva, dar si a numarului de paturi din spitale, care nu sunt in sectii de terapie intensiva. Evident ca am crescut semnificativ acest numar de paturi in sectiile ATI si actionam in continuare pentru a creste numarul de paturi din sectiile de terapie intensiva pentru pacienti", a declarat Ludovic Orban, intrebat luni cum stam cu numarul de paturi si de medici la sectiile de terapie intensiva.

El a explicat ca la spitalul Malaxa ar trebui ca intr-o saptamana sa fie functionale toate paturile care vor fi puse la dispozitie de un spital privat.

"De exemplu, in Bucuresti, conform planului e prevazuta o crestere de paturi la spitalul Malaxa unde este necesara realizarea unei instalatii de oxigen. Exista un spital privat cu care s-a discutat si care pune la dispozitie un spital cu 30 de paturi la terapie intensiva. Mai are nevoie de cateva transferuri, dar au personal. La Bihor mai exista o punerea la dispozitie din partea unui spital privat.

De asemenea, exista o strategie care a fost gandita si pusa in practica de crestere a capacitatii de tratare in sectiile ATI. Avem prevazuta cresterea numarului de paturi la Victor Babes cu un numar de cel putin 10 paturi. Ele sunt disponibilizate. Malaxa ar trebui intr-o saptamana sa aiba functionale toate paturile de ATI. 10 paturi la spitalul privat, nu le pronunt numele, le las posibilitatea sa anunte ei cand vor deveni spital COVID", a completat Orban.

El a mai spus ca toate serviciile medicale care sunt furnizate sunt decontate.

"Pe fiecare regiune exista o gandire, sunt spitale pregatite. La Bihor exista o solicitare de integrare a unui alt spital privat care are 30 de paturi de terapie intensiva si mai multe paturi conectate la oxigen de a intra in lupta anti-COVID. Pe toate serviciile medicale care sunt f ...citeste mai departe despre "Orban: Un spital privat din Bucuresti pune la dispozitie 30 de paturi ATI. Alte 10 locuri la Terapie Intenstiva sunt suplimentate la Victor Babes" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pandemie, #coronavirus, #Ludovic Orban, #paturi ATI , #Stiri Administratie