Premiera la parada de 1 Decembrie: Detasament de avioane de lupta din Canada

Miercuri, 22 Noiembrie 2017, ora 20:54
1230 citiri
Premiera la parada de 1 Decembrie: Detasament de avioane de lupta din Canada
Foto: Arhiva Pixabay

Un detasament de aeronave al Fortelor Aeriene Canadiene, cu avioane F-18, va participa, in premiera, anul acesta, la parada de 1 Decembrie.

"Pentru prima oara participa la parada militara un detasament de aeronave al Fortelor Aeriene Canadiene, cu F-18. De asemenea, un detasament de transportoare blindate Patria al Poloniei si o serie de autospeciale de transport si evacuare tehnica a Fortelor Terestre.

Totodata, o serie de autospeciale de cercetare si de Politie Militara care apartin Comandamentului Logistic Intrunit si, nu in ultimul rand, cateva elemente noi de tehnica, de cercetare, interventie nucleara, biologica si chimica", a declarat, miercuri, loctiitorul sefului Statului Major al Apararii, Adrian Tonea, cu ocazia repetitiilor pentru parada, care au avut loc pe terenul de instructie Ghencea.

El a aratat ca detasamentele straine din cele 14 tari vor veni la antrenamente incepand cu data de 24 noiembrie - o parte din detasamente urmand sa participe la antrenamentul general din Piata Arcului de Triumf.

Potrivit lui Adrian Tonea, la parada de 1 Decembrie vor fi mai multe elemente noi - un detasament al Statului Major al Apararii, un detasament al Colegiului National Militar "Tudor Vladimirescu", reinfiintat in anul 2016, precum si foarte multi militari straini.

Aproximativ 3.500 de militari si specialisti din Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Afacerilor Interne si Serviciul Roman de Informatii, cu peste 350 de mijloace tehnice, din care circa 50 de aeronave, precum si militari din mai multe tari aliate sau partenere vor participa pe 1 Decembrie, incepand cu ora 11:00, la parada militara organizata de Ziua Nationala a Romaniei, la Arcul de Triumf.

Cei peste 300 de militari straini vor fi din Bulgaria, Canada, Franta, Germania, Grecia, Italia, Polonia, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord, Republica Moldova, Slovacia, SUA, Turcia si Ucraina.

Citeste si de ce i-a invitat Iohannis pe Dragnea si Tariceanu de 1 Decembrie: Dupa functii, dupa merite... ...citeste mai departe despre "Premiera la parada de 1 Decembrie: Detasament de avioane de lupta din Canada" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#parada 1 Decembrie 2017 , #Stiri Administratie