Premiera in Romania: Misiune de realimentare in aer a avioanelor F16 (Galerie foto&Video)

Miercuri, 01 Martie 2017, ora 14:06
1007 citiri
Premiera in Romania: Misiune de realimentare in aer a avioanelor F16 (Galerie foto&Video)
Foto: Facebook/Fortele Aeriene Romane

Pentru prima data in Romania pilotii Escadrilei 53 Vanatoare au executat misiuni de realimentare in aer a avioanelor F16 Fighting Falcon.

Pe pagina de Facebook a Fortelor Aeriene Romane apar mai multe fotografii de la aceasta misiune si se explica modul in care a fost realizata.

"Operatiunile de realimentare se realizeaza cu un avion cisterna KC-135 Stratotanker, apartinand 100th Air Refueling Wing din cadrul USAFE (United States Air Forces in Europe), avion special destinat pentru realizarea realimentarii in aer a avioanelor cu reactie", se arata in mesaj.

Realimentarea se realizeaza la o altitudine de aproximativ 7.000-10.000 de metri, atat pe timp de zi, cat si pe timp de noapte.

Citeste si Primele avioane F-16 au intrat in serviciul Fortelor Aeriene Romane (Galerie foto)

"Autonomia de zbor a aeronavelor de lupta F-16 Fighting Falcon este de aproximativ trei ore, iar dupa realimentarea in aer, proces care dureaza cateva minute, timpul de zbor creste cu doua ore", se mai arata in mesaj.

Pilotii romani care s-au ocupat de misiunea de realimentare au primit calificarea pentru realizarea unor astfel de proceduri in cadrul Cursului de trecere pe aeronava de lupta F-16 Fighting Falcon, in Portugalia.

A.G. ...citeste mai departe despre "Premiera in Romania: Misiune de realimentare in aer a avioanelor F16 (Galerie foto&Video)" pe Ziare.com

#realimentare aer avioane F16, #realimentare aer F16 , #Stiri Administratie