Povestea băiețelului de clasa a II-a, bursier Brio, care a ales să-și petreacă vacanța de vară învățând matematică și română după standarde internaționale

Vineri, 17 Septembrie 2021, ora 15:10
801 citiri

Ioan Pascu este în clasa a II-a și este fascinat de matematică. În vacanța de vară, în timp ce era cu mama și cu sora sa la mare, se loga de două ori pe săptămână pentru a putea participa la Școala Remedială de Vară - AER, un proiect realizat de către Alianța pentru Educație Remedială, fondat de Brio Teste Educaționale împreună cu alți trei parteneri.

Rezultatele bune pe care le-a obținut Ioan pe decursul a trei luni de pregătire au făcut ca băiețelul de clasa a II-a să beneficieze de o bursă oferită de Brio. Cel mai important, spune băiețelul, e faptul că testările prin care a trecut în permanență și contactul cu profesorii implicați în proiectul Brio l-au determinat să facă exerciții din ce în ce mai dificile la matematică, cu mult diferite de cele pe care le rezolva la clasă.

"Școala AER m-a ajutat mult, am învățat lucruri noi, diferite față de cele pe care le fac la școală. La matematică sunt înmulțiri mai grele, era un nivel mai ridicat. Profesorii m-au ajutat și ei mult și ne-am înțeles foarte bine. La fel și cu colegii. Testele Brio pe care le-am dat m-au ajutat mult", a povestit Ioan pentru Ziare.com.

Mama sa, Dumitrița Pascu, profesor de matematică, spune că evoluția fiului său a fost foarte bună din momentul în care a intrat în programul susținut de Brio Teste Educaționale. Încântată că fiul său petrecea timpul online învățând și trecând prin diverse testări și nu jucându-se, dascălul ia în calcul să-și trimită, atunci când va fi timpul, copilul la studii în străinătate.

Diferențele dintre testările Brio și cele obișnuite prin ochii elevilor

A remarcat diferențele majore între testările Brio și ceea ce se face la școală dar și gradul de dificultate mai ridicat, nu doar la matematică, ci și la limba română, o altă materie pentru care elevii înrolați în Școala de Vară AER s-au putut pregăti.

"Totul a început în vacanță, în luna iulie. Am văzut o evoluție foarte bună a fiului meu, eram chiar încântată, eram în concediu și el era foarte atent să se logheze la timp pentru a putea participa la orele online. Sunt profesor de meserie și dascălii contează mult. Și implicarea elevului este esențială. Iar în proiectul Brio aceste lucruri au mers mână în mână", a povestit Dumitrița Pascu.

De la 80 de puncte la 95 în doar trei luni

S-a bucurat că fiul său a fost captivat de Școala de Var� ...citeste mai departe despre "Povestea băiețelului de clasa a II-a, bursier Brio, care a ales să-și petreacă vacanța de vară învățând matematică și română după standarde internaționale" pe Ziare.com

#invatamant, #bursier brio, #baietel clasa a II a, #brio , #Stiri Administratie