Posta Romana a urcat sase locuri in clasamentul celor mai bune servicii postale din lume, inaintea unor tari precum Danemarca, Letonia, Islanda

Marti, 10 Noiembrie 2020, ora 11:59
947 citiri
Posta Romana a urcat sase locuri in clasamentul celor mai bune servicii postale din lume, inaintea unor tari precum Danemarca, Letonia, Islanda
FOTO: Compania Nationala Posta Romana

Posta Romana ocupa pozitia 44 intr-un raport al Uniunii Postale Universale (UPU) care analizeaza serviciile postale din 170 de tari, urcand astfel sase locuri in clasament, inaintea unor tari precum Danemarca, Letonia, Islanda.

"Compania Nationala Posta Romana ocupa pozitia 44 intr-un raport al Uniunii Postale Universale (UPU) care analizeaza serviciile postale din 170 de tari. Anul trecut, compania s-a aflat pe locul 50", a informat marti compania.

UPU clasifica serviciile postale in functie de fiabilitate, acoperire, relevanta si rezistenta. Daca, in 2019, Posta Romana obtinea un scor de 47,81 de puncte, anul acesta compania a inregistrat o crestere de 6,97 de puncte, urcand de pe pozitia 50, pe pozitia 44, inaintea unor tari precum Danemarca, Letonia, Islanda, etc.

Pentru realizarea raportului s-a luat in calcul si dezvoltarea serviciilor postale in contextul pandemiei Sars-Cov-2.

"Deciziile luate de catre companiile aeriene de a suspenda zborurile au afectat fiabilitatea postala la nivel mondial, operatorii fiind nevoiti sa opreasca temporar traficul postal international pe mai multe rute. Posta Romana s-a adaptat rapid situatiei si a cautat, zilnic, solutii pentru a nu intrerupe activitatea, iar masurile luate sa nu afecteze distribuirea trimiterilor si a prestatiilor sociale pentru populatie. Conducerea companiei a gasit alternative si a semnat parteneriate cu diversi operatori pentru a inlocui transmiterea pe cale aeriana a corespondentei folosind curse auto", arata compania.

Totodata, a dezvoltat produse pentru a satisface necesitatea unei nevoi din ce in ce mai acute a furnizorilor de livrare la domiciliu a comenzilor, evitand expunerea populatiei la virusul COVID-19.

"Toate datele arata un nivel de dezvoltare postala. Desi a fost un an greu in care ne-am confruntat cu provocari majore, observam o avansare a companiei in acest clasament si o performanta in comparatie cu alte tari membre UPU", a declarat Horia Grigorescu, directorul general al Postei Romane. ...citeste mai departe despre "Posta Romana a urcat sase locuri in clasamentul celor mai bune servicii postale din lume, inaintea unor tari precum Danemarca, Letonia, Islanda" pe Ziare.com