Populatia Romaniei, in cadere libera: Un om moare la doua minute si 15 secunde

Vineri, 03 Ianuarie 2014, ora 22:31
1454 citiri
Populatia Romaniei, in cadere libera: Un om moare la doua minute si 15 secunde
Foto: Jurnalul National

In mod oficial, anul care abia s-a incheiat a avut cele mai putine nasteri de cand s-a infiintat Romania ca stat modern. Nici pentru anul 2014 sociologii nu au sperante mai mari si se asteapta la al 22-lea an consecutiv de scadere demografica.

La fiecare doua minute si 15 secunde, un locuitor al tarii noastre moare, transmite Digi24. Si desi declinul demografic este asteptat ca o certitudine si in 2014, se pare ca speranta de viata va creste totusi anul acesta cu trei-patru luni.

"O societate nu poate sa se dezvolte nici datorita drumurilor, nici datorita canalizarii, nici datorita achitiei de bunuri, se dezvolta doar prin copii, prin volumul populatiei, prin forta de munca. Romania pierde in fiecare an un oras de dimensiuni medii, de 30.000 de locuitori", a declarat Ana Bulai, sociolog.

Potrivit specialistilor, daca ritmul se mentine, in 15 ani, populatia Romaniei va ajunge la nivelul din 1946, adica la 16 milioane.

Din datele furnizate de Institutul National de Statistica ...citeste mai departe despre "Populatia Romaniei, in cadere libera: Un om moare la doua minute si 15 secunde" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#natalitate populatie Romania, #statistica romania locuitori populatie, #declin populatie Romania , #Stiri Administratie