Ponta explica in ce conditii poate emite Guvernul ordonanta de urgenta pe Codul Penal

Vineri, 27 Decembrie 2013, ora 16:20
1147 citiri
Ponta explica in ce conditii poate emite Guvernul ordonanta de urgenta pe Codul Penal

Guvernul poate emite o ordonanta de urgenta care sa modifice Codul Penal, asa cum solicita DNA, doar dupa ce ministrul Justitiei va discuta cu institutiile implicate, a precizat premierul Victor Ponta.

"In primul rand, in vacanta Parlamentului nu se pot emite ordonante de urgenta. Doi: in masura in care sunt necesare modificari la Codul Penal, care va intra in vigoare la 1 februarie, poate fi adoptata o ordonanta de urgenta numai in ultima saptamana din ianuarie, cu cinci zile inainte de 1 februarie.

Ministrului Justitiei i-am cerut ca, daca are vreo modificare, sa mearga si sa aiba discutii foarte clare cu CSM, cu ICCJ, cu Parchetul General, sa traduca modificarile si sa le trimita la Comisie, ca sa nu mai apara discutii si interpretari. In masura in care toata lumea este de acord, evident ca vom adopta; daca nu este toata lumea de acord, nu adoptam nimic prin ...citeste mai departe despre "Ponta explica in ce conditii poate emite Guvernul ordonanta de urgenta pe Codul Penal" pe Ziare.com

#Ponta Cod Penal, #Ponta declaratii Cod penal, #imunitate parlamentari Ponta , #Stiri Administratie