Polițiștii primesc salarii și sporuri majorate de la 1 iunie. "Surpriza protestului de astăzi a venit de la ministrul Lucian Bode"

Miercuri, 31 Mai 2023, ora 14:23
812 citiri
Polițiștii primesc salarii și sporuri majorate de la 1 iunie. "Surpriza protestului de astăzi a venit de la ministrul Lucian Bode"
Ministrul de Interne Lucian Bode FOTO Facebook/ Lucian Bode

Ministrul de interne Lucian Bode a anunțat, după întâlnirea cu reprezentanţi ai sindicatelor din cadrul structurilor MAI, că vor crește salariile.

Polițiștii vor câștiga mai mult și la salariu, și la sporuri începând de joi, 1 iunie.

"Sindicatele din poliție au solicitat în primul rând aplicarea integrală a Legii 153, lucru care se va întâmpla în prima etapă aplicând legea începând cu 1 iunie pentru tot ce înseamnă drepturi salariale, solde de grad și, după rectificare, acordarea acelor sporuri care sunt cuprinse în Legea 153", a precizat Lucian Bode, potrivit Digi 24.

Și sindicatul Europol a publicat informații pe această temă în urma protestului organizat pe 30 mai.

"Surpriza protestului de astăzi a venit însă de la ministrul Lucian Bode, pe care l-am văzut la față ultima dată în 2021. Acesta ne-a lansat invitația de a intra la discuții în minister de la ora 13.00, unde a invitat și reprezentanții FSNPPC. Din preambulul prezentării, ministrul Bode a precizat că oferta pe care o pune pe masă este agreată de primul ministru și de coaliție.

Este vorba despre acordarea ultimei tranșe restante din valoarea salariului prevăzut în grila din Legea 153/2017 începând cu 1 iulie, pe care o vom resimți la salariul lunii august și care însumează, în medie 374 de lei net. Iar partea a doua a restanței, reprezentată de aplicarea integrală a Legii 153/2017, prin calculul tuturor elementelor salariale la noul salariu să se realizeze în luna august când va avea loc rectificarea, și pe care o vom resimți la salariul lunii septembrie". ...citeste mai departe despre "Polițiștii primesc salarii și sporuri majorate de la 1 iunie. "Surpriza protestului de astăzi a venit de la ministrul Lucian Bode"" pe Ziare.com

#cresteri salariale, #sporuri, #angajati, #mai, #politisti, #lucian bode , #Stiri Administratie