Politia de Frontiera face abia acum verificari sa afle cum a fugit Ghita peste granita

Marti, 18 Aprilie 2017, ora 16:37
980 citiri
Politia de Frontiera face abia acum verificari sa afle cum a fugit Ghita peste granita
Foto: Arhiva Ziare.com

Politia de Frontiera va efectua verificari pentru a stabili modul in care fostul deputat Sebastian Ghita a parasit teritoriul Romaniei, a declarat purtatorul de cuvant al IGPF, Alexandra Popescu.

"Politia de Frontiera Romana va efectua verificari specifice pentru a stabili modalitatea prin care Sebastian Ghita a parasit teritoriul Romaniei in functie de rezultatul anchetei desfasurate de autoritatile abilitate si de datele de interes ce vor rezulta in urma instrumentarii dosarului penal.

La finalizarea verificarilor se vor lua masurile prevazute de lege", a precizat oficialul IGPF.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a afirmat, marti, ca procedura de extradare a lui Sebastian Ghita este pregatita, insa sunt asteptate deciziile instantelor de judecata.

Fostul deputat Sebastian Ghita, dat in urmarire internationala de catre autoritatile romane, a fost retinut in noaptea de joi spre vineri, la Belgrad. El a prezentat politistilor sarbi un pasaport sloven fals, delict pedepsit in Serbia cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani.

Intre Romania si Serbia nu exista acord de extradare, cele doua state urmand sa poarte negocieri in acest caz.

Autoritatile sarbe au informat IGPR ca fostul deputat Sebastian Ghita a fost arestat in Serbia, pe o perioada de 18 zile in vederea extradarii, incepand cu 14.04.2017.

Citeste mai multe despre capturarea fugarului Ghita:

Sebastian Ghita a fost retinut la Belgrad. S-a legitimat cu acte falseCum au reusit politistii sa il localizeze pe Sebastian Ghita in Serbia, "cu ajutorul" apropiatilorMinistrul Carmen Dan a dat noi detalii despre prinderea lui Ghita: Nu s-a opus retinerii. Era pur si simplu pe stradaCum a fost prins Sebastian Ghita in Belgrad: Pasaportul nu era doar fals, ci si expiratCazul Ghita: Cand poate incepe procedura de extradare si ce mai asteapta Ministerul JustitieiPolitia Romana: Sebastian Ghita a fost arestat pentru 18 zile, in vederea extradarii ...citeste mai departe despre "Politia de Frontiera face abia acum verificari sa afle cum a fugit Ghita peste granita" pe Ziare.com

#Ghita fugit Politia Frontiera , #Stiri Administratie