Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Se închide una dintre cele mai importante atracții turistice din Sibiu. Are nevoie de reparații urgente

Se închide una dintre cele mai importante atracții turistice din Sibiu. Are nevoie de reparații urgente

Sibiul atrage an de an sute de mii de turiști. Clădirile vechi, piațetele boeme și obiectivele turistice sunt principalele obiective căutate atât de români, cât și de străini.

Unul dintre acestea intră însă în reabilitare. Celebrul Pod al Minciunilor din Sibiu intră de luni în reparaţii programate să dureze 45 de zile.

”Luni, 29 august încep intervenţiile în regim de urgenţă pentru reparaţii la Podul Minciunilor, un obiectiv turistic şi istoric emblematic al Sibiului. Timp de două săptămâni podul va fi închis circulaţiei pietonale, perioadă în care se va înlocui stratul de asfalt de la suprafaţă, placa de beton se va repara şi se va reface hidroizolaţia”, anunţă Primăria.

Lucrările presupun şi intervenţii sub pod, însă acestea nu vor afecta circulaţia auto. Este prevăzută repararea elementelor de reazem ale structurii, se va curăţa materialul degradat şi se va aplica un mortar special, pentru închiderea fisurilor.

Întreaga lucrare se va finaliza în maximum 45 de zile, precizează instituţia.

Podul Minciunilor este unul dintre cele mai importante simboluri ale oraşului. Reconstruit la 1859 de firma Friedrich Hütte în locul unui alt pod din lemn, Podul Minciunilor este primul pod de fontă din România. Pentru că a fost şi primul care nu a fost construit pe piloni, i s-a spus „podul culcat”. În limba germană cuvântul „culcat" (lugenmarchen) era omonimul cuvântului „minciună" şi a început să fie numit de către localnici „podul minciunilor" de unde au apărut legendele care-i justifică denumirea, conform sibiucity.ro.

Dintre numeroasele legende legate de acest pod, cea mai populară rămâne legenda potrivit căreia dacă cineva spune o minciună cât timp se afla pe pod, acesta se va prăbuşi. ...citeste mai departe despre "Se închide una dintre cele mai importante atracții turistice din Sibiu. Are nevoie de reparații urgente" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 722 ori
Citeste mai multe desprepodul minciunilor Sibiu reparatii