Pleci in vacanta? Urmeaza zile extrem de fierbinti in Europa. Ghidul codurilor de canicula

Marti, 01 August 2017, ora 21:59
746 citiri
Pleci in vacanta? Urmeaza zile extrem de fierbinti in Europa. Ghidul codurilor de canicula
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministerul de Externe ii informeaza pe romanii care se afla, tranziteaza sau calatoresc zilele acestea in Croatia, Muntenegru, Serbia sau Bosnia si Hertegovina ca temperaturile vor fi extrem de ridicate, asa ca trebuie sa ia masuri specifice si sa stie pe cine sa contacteze in situatii de urgenta.

Ca urmare a avertizarilor meteo emise in aceste tari, MAE a transmis mai multe comunicate de presa, subliniind totodata ca informatii suplimentare despre starea vremii pot fi gasite pe site-ul meteoalarm.eu, iar in situatii de urgenta poate fi apelat numarul european unic de urgenta 112.

Cetatenii romani sunt sfatuiti sa evite expunerea directa la soare, in special la orele amiezii, si sa aiba la dispozitie suficiente rezerve de lichide pentru o hidratare corespunzatoare.

MAE mai recomanda consultarea paginii de Internet www.mae.ro si reaminteste faptul ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia de mobil "Calatoreste in siguranta", care ofera informatii si sfaturi de calatorie, precum si serviciul de alerta prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS iti poate salva viata!".

Care sunt zonele afectate de canicula

In Croatia, incepand de marti, 1 august, prognozele meteorologice indica o crestere semnificativa a temperaturilor in toata tara, pentru prima decada a lunii august.

Cele mai ridicate temperaturi, de pana la 42 de grade Celsius, sunt asteptate in zonele Zagreb, Karlovac, Gospic, Knin (centrul tarii), Osijek (est) si Rijeka (nord-vest).

Linkuri utile:

Automobil Club: http://www.hak.hr/enCompania Nationala de Cai Ferate: http://www.hznet.hrAutoritatea Portuara: http://www.portauthority.hrAgentia de Aviatie Civila: http://www.ccaa.hr

Cetatenii romani afectati pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Zagreb: +38514677660 sau +38514610009 sau la telefonul de urgenta al misiunii Romaniei la Zagreb: +38598414341.

Si in Bosnia si Hertegovina s-a instalat canicula, fiind emise coduri de avertizare pentru intervalul 1-4 august.

Intr-un comunicat al MAE se arata ca sunt emise cod rosu pentru regiunile: Banja Luka, Bihac, Mostar, Trebinje, Prijedor, Tuzla si cod portocaliu pentru zonele: Sarajevo, Livno, Foca si Visegrad.

Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Sarajevo: +38733207447 si +38761428354 sau la telefonul de urgenta al oficiului consular al Romaniei la Sarajevo: +38761428354.

MAE reco ...citeste mai departe despre "Pleci in vacanta? Urmeaza zile extrem de fierbinti in Europa. Ghidul codurilor de canicula" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#atentionare calatorie canicula Serbia Croatia , #Stiri Administratie