Pleci in SUA? Asteapta-te la zboruri cu intarzieri si un interogatoriu pe aeroport

Joi, 26 Octombrie 2017, ora 09:50
1022 citiri
Pleci in SUA? Asteapta-te la zboruri cu intarzieri si un interogatoriu pe aeroport
Foto: Facebook/Lufthansa

Azi intra in vigoare masuri mai stricte de securitate pentru zborurile catre Statele Unite.

Liniile aeriene precizeaza ca pasagerii vor fi controlati mai strict, conform noilor cerinte ale autoritatilor americane, reaminteste Reuters.

In unele cazuri, vor avea loc scurte interogatorii legate de securitate, la inregistrare (check-in) sau la portile de imbarcare. Prin urmare, sunt posibile intarzieri ale zborurilor.

Noile masuri vor afecta zilnic aproximativ 325.000 de pasageri si 2.100 de zboruri comerciale cu destinatia SUA operate de 180 de linii aeriene, de pe 280 de aeroporturi din 105 tari.

Administratia SUA pentru Securitatea Transporturilor (TSA) permite unor linii aeriene perioade suplimentare pentru a se conforma procedurilor de intervievare a pasagerilor, daca planurile de securitate sunt aprobate pana joi.

Lucy Martinez, purtator de cuvant al TSA, a declarat, miercuri, ca autoritatea americana "va continua sa colaboreze indeaproape cu partenerii nostri din aviatie si va verifica implementarea corecta a tuturor masurilor sporite de securitate".

Regulile au fost anuntate de Statele Unite in iunie si prevad printre altele renuntarea incepand din iulie la interdictia privind imbarcarea cu dispozitive electronice in aeronavele care decoleaza de pe 10 aeroporturi din opt tari din Orientul Mijlociu si nordul Africii.

Restrictiile fusesera implementate de teama ca in laptopuri si alte echipamente pot fi ascunsi explozivi. Ele ar putea fi reintroduse de la caz la caz pentru liniile aeriene care nu adopta proceduri mai stricte de securitate.

Dintre companiile aeriene europene, Lufthansa a anuntat ca noile masuri vor fi implementate incepand de joi, iar pasagerii se pot astepta la interviuri la inregistrare sau la imbarcare. Pasagerilor liniei Swiss din grupul Lufthansa li s-a cerut sa se prezinte pentru inregistrare cu 90 de minute inaintea plecarii.

In aceasta vara, Guvernul a promis ca TAROM va avea curse directe in SUA si China, pana la sfarsitul anului.

Asta in conditiile in care sarbii au zbor direct si ieftin catre SUA, iar romanii nu. ...citeste mai departe despre "Pleci in SUA? Asteapta-te la zboruri cu intarzieri si un interogatoriu pe aeroport" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#zboruri SUA masuri securitate, #interogatoriu aeroport zbor SUA , #Stiri Administratie