Pleci cu avionul de pe Otopeni? Mai bine mergi cu cel putin 3 ore inainte de decolare

Luni, 19 Iunie 2017, ora 21:51
843 citiri
Pleci cu avionul de pe Otopeni? Mai bine mergi cu cel putin 3 ore inainte de decolare
Foto: Arhiva Ziare.com

Administratorii Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti (CNAB), care coordoneaza aeroporturile Otopeni si Baneasa, le recomanda pasagerilor sa soseasca pe Henri Coanda cu trei ore inainte zborului, pentru a avea timp suficient la imbarcare.

"Avand in vedere cresterea considerabila a traficului in perioada estivala, in care sunt introduse in programul de zbor numeroase curse charter, recomandam pasagerilor sa se prezinte la aeroport cu trei ore inainte de ora zborului", se arata intr-o nota postata pe site-ul AIHCB.

"Alinierea la noile reglementari internationale, obligatorii, pe linia controlului de securitate si a celui de frontiera a condus la cresterea importanta a timpilor de procesare. (...) CNAB a suplimentat - pana la dublare - numarul de ghisee de frontiera si de linii de control de securitate (...).

Totusi, in contextul cresterii spectaculoase a numarului de zboruri programate in orele de varf - curse de linie sau charter - au rezultat aglomerari ale fluxurilor de pasageri, timpii medii de asteptare la controalele de securitate si de frontiera urcand pana la 35 minute, pe fluxul de plecari fiind procesati pana la 3.000 pasageri pe ora", se arata in comunicat.

Recomandarea de a veni in aeroport cu trei ore inainte de decolare se adreseaza in special pasagerilor care au cursa programata in intervalul orar 5:00 - 8:00, cat si celor care au bilete pentru zboruri dupa-amiaza.

CNAB a inregistrat in primele trei luni din acest an, pe cele doua aeroporturi administrate, un trafic total de 2,6 milioane de pasageri si 28.249 de miscari - aterizari si decolari - de aeronave.

O situatie similara a existat si anul trecut, cand pasagerii de pe aeroportul Otopeni au fost rugati sa vina tot cu trei ore inainte de imbarcare. Atunci, cererea catre pasageri a fost motivata prin supraaglomerare si inasprirea controalelor. ...citeste mai departe despre "Pleci cu avionul de pe Otopeni? Mai bine mergi cu cel putin 3 ore inainte de decolare" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Otopeni trei ore imbarcare, #Baneasa timp imbarcare , #Stiri Administratie