Plecati in strainatate? Europa se topeste de caldura. E cod rosu de canicula in 9 tari

Joi, 03 August 2017, ora 10:27
1162 citiri
Plecati in strainatate? Europa se topeste de caldura. E cod rosu de canicula in 9 tari
Foto: Arhiva Ziare.com

Canicula a pus stapanire pe mai multe tari din Europa, autoritatile din noua tari anuntand cod rosu.

Astfel, sunt in vigoare avertizari de tip cod rosu de canicula pentru Franta, Bosnia-Herzegovina, Croatia, Ungaria, Italia, Muntenegru, Polonia, Serbia si Slovenia.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis recent ca informatii suplimentare despre starea vremii pot fi gasite pe site-ul meteoalarm.eu, iar in situatii de urgenta poate fi apelat numarul european unic de urgenta 112.

Care sunt zonele afectate de canicula

MAE a informat cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau doresc sa calatoreasca in Franta ca in perioada 3 - 6 august, sud-estul tarii (Departamentele Corsica de Sud, Var, Alpes-Maritimes, Vaucluse, respectiv Bouches-du-Rhone) se confrunta cu valuri de canicula si pericolul de incendii de padure si de vegetatie uscata.

Cetatenii romani sunt sfatuiti sa evite zonele pentru care sunt activate codurile de alerta, iar cei afectati de situatia din atentionare pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Paris 00 33 (0) 1 47 05 29 66 sau 00 33 (0) 1 47 05 27 55, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor romani din strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta.

De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu caracter de urgenta au la dispozitie si telefonul de urgenta al Consulatului General al Romaniei la Marsilia: 00 33 (0) 6 10 02 71 64.

MAE recomanda consultarea paginilor de internet www.mae.ro, http://paris.mae.ro, http://marsilia.mae.ro.

Italia se va confrunta cu temperaturi de peste 40 de grade Celsius, in regiunile Lazio, Emilia Romagna, Sardinia, Basilicata si Puglia.

Potrivit MAE, "prognozele meteorologice indica o crestere semnificativa a temperaturilor, peste media caracteristica acestei perioade, indeosebi in prima saptamana a lunii august 2017".

"Temperaturi foarte ridicate se vor inregistra, de asemenea, in Toscana, Umbria, Marche, Campania, Friuli Venezia Giulia si Veneto. In aceste conditii, regiunile din centrul si sudul Italiei se confrunta cu un risc sporit de incendii de vegetatie si cu seceta", mai arata MAE.

Si Ungaria se confrunta cu temperaturi ridicate in aceste zile. Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginilor de Internet http://www.meteoalarm.eu/ro_RO/0/0/HU-Ungaria.html, http://www.utinform.hu, http://budapesta.mae.r ...citeste mai departe despre "Plecati in strainatate? Europa se topeste de caldura. E cod rosu de canicula in 9 tari" pe Ziare.com

#canicula europa, #cod rosu canicula Europa , #Stiri Administratie