Plata cu cardul contactless, disponibila in toate mijloacele de transport public din Cluj-Napoca, incepand din iulie

Joi, 27 Iunie 2019, ora 12:38
1303 citiri
Plata cu cardul contactless, disponibila in toate mijloacele de transport public din Cluj-Napoca, incepand din iulie
Foto: Arhiva Ziare.com

Plata cu ajutorul cardurilor contactless va fi disponibila in toate mijloacele de transport public din Cluj-Napoca, in baza unei solutii implementate de Primaria Municipiului Cluj-Napoca, Compania de Transport Public (CTP) si Banca Comerciala Romana (BCR) . Solutia va fi disponibila incepand din luna iulie.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, joi, solutia de plata cu carduri contactless Mastercard si Visa va fi disponibila incepand cu luna iulie in toate mijloacele de transport ale Companiei de Transport Public Cluj-Napoca.

Orice posesor de card bancar, cu facilitate contactless, indiferent de banca emitenta din Romania sau din strainatate, va putea, astfel, sa-si achite imediat calatoria in Cluj-Napoca, prin simpla apropiere a cardului de aparatele disponibile in mijloacele de transport ale CTP, in mediu deplin securizat.

Solutia de plata contactless a calatoriilor este implementata de Primaria Municipiului Cluj-Napoca si Compania de Transport Public Cluj-Napoca, in parteneriat cu Banca Comerciala Romana si in colaborare cu Telekom Romania.

"Pe langa celelalte forme de achizitionare a titlurilor de calatorie disponibile in acest moment, de la TVM-urile din cadrul sistemului de ticketing, prin SMS, mobilpay wallet, 24pay, precum si de la chioscurile de bilete, solutia de plata contactless a calatoriilor direct in mijlocul de transport va avea un impact pozitiv, mai ales in Zona Metropolitana a Municipiului Cluj-Napoca. Totodata, prin aceasta metoda de achizitionare a biletelor, CTP urmareste reducerea numarului de calatori fraudulosi", a declarat Liviu Neag, Directorul General al Companiei de Transport Public Cluj-Napoca.

"Tehnologia contactless se afla intr-un ritm accelerat de dezvoltare si este, in prezent, cea mai raspandita forma de plata electronica din Romania. Acest lucru denota o nevoie tot mai clara a clientilor pentru solutii de plata inovatoare. Ne bucuram sa gasim o astfel de deschidere la Cluj-Napoca, care se alatura astfel celorlalte orase in care calatoria cu mijloacele de transport in comun se poate realiza cu ajutorul cardurilor contactless. Vom investi in continuare in programul integrat Smart City si vom continua, alaturi de partenerii nostri, sa introducem solutii similare si in alte orase", a declarat, la randul sau, Ciprian Nicolae, Sef Departament Acceptare Carduri BCR.

Solutia a fost implementata in primele 50 de autovehicule, in regim de test, urmand sa fie instalata pana in august pe toata flota de mijloa ...citeste mai departe despre "Plata cu cardul contactless, disponibila in toate mijloacele de transport public din Cluj-Napoca, incepand din iulie" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#contactless transport public Cluj , #Stiri Administratie