Cum vor fi cheltuite cele 30 de miliarde de euro alocate de UE pentru redresarea economica. Planul, prezentat joi de Guvern

Joi, 26 Noiembrie 2020, ora 07:38
612 citiri
Cum vor fi cheltuite cele 30 de miliarde de euro alocate de UE pentru redresarea economica. Planul, prezentat joi de Guvern
FOTO Guvernul Romaniei

Planul National de Redresare si Rezilienta, elaborat de Ministerul Fondurilor Europene, va fi prezentat, joi seara, intr-un eveniment la care participa presedintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban si membrii Guvernului. Planul prevede investitii si reforme in diferite sectoare de activitate, fiind structurat pe 12 domenii prioritare. Documentul va fi supus dezbaterii publice in perioada urmatoare si trebuie aprobat de Comisia Europeana.

"Ministerul Fondurilor Europene a finalizat propunerea de proiect a Planului National de Redresare si Rezilienta pe care il lanseaza in consultare publica, cu participarea Excelentei Sale Domnul Klaus Iohannis, Presedintele Romaniei, si a Excelentei Sale Domnul Ludovic Orban, Prim-ministrul Romaniei", a anuntat PNL.

Evenimentul va avea loc, joi seara, de la ora 19.00.

Potrivit unui anunt al Executivului, la eveniment vor participa si membrii Guvernului.

Planul National de Redresare si Rezilienta este un document strategic, care prevede investitii si refome, structurat pe 12 domenii prioritare, respectiv: sanatate, educatie, digitalizare si securitate cibernetica, transport durabil, combaterea schimbarilor climatice, protectia mediului, energie, eficienta energetica, mobilitate urbana, mediu de afaceri si antreprenoriat, cercetare-inovare, precum si cresterea capacitatii de rezilienta in conditii de criza in domeniul sanitar si alimentar.

Aceste domenii sunt grupate pe trei piloni principali ai Planului National de Redresare si Rezilienta, si anume: I - Tranzitia Verde si combaterea schimbarilor climatice; II - Serviciile Publice, dezvoltarea urbana si valorificarea patrimoniului si, nu in ultimul rand, III - Competitivitate economica si rezilienta.

Pentru elaborarea acestui Plan, presedintele Klaus Iohannis a avut intalniri cu premierul, ministrul Finantelor Publice si Ministrul Fondurilor Europene.

Dupa intalnirea din 28 octombrie, presedintele Klaus Iohannis a afirmat ca "acest Plan va trebui aprobat de Comisia Europeana cel mai tarziu pana in luna aprilie a anului viitor si vor exista, bineinteles, anumite conditionalitati in utilizarea acestor fonduri".

"Este vorba, in principal, de asigurarea reformelor structurale, de digitalizare, de garantarea tranzitiei climatice. Toate acestea sunt necesare pentru a permite economiilor noastre sa se dezvolte durabil, pe termen mediu si lung. Fondurile la care ma refer, pe langa cele pe care le vom accesa prin bugetul multianual al Uniunii pentru per ...citeste mai departe despre "Cum vor fi cheltuite cele 30 de miliarde de euro alocate de UE pentru redresarea economica. Planul, prezentat joi de Guvern" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Creștere importantă a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în România
Creștere importantă a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în România
Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea în primele două luni din 2024 a fost de 4.328, în creştere cu 38,58% comparativ cu perioada similară a anului trecut, conform datelor...
#planul de rezilienta, #bani europeni Romania, #criza economica, #firme , #Stiri Administratie