Peste stricat si mancare gatita cu probleme, la Carrefour! Ce masuri a luat Protectia Consumatorului (Video)

Miercuri, 30 Octombrie 2019, ora 08:50
1667 citiri
Peste stricat si mancare gatita cu probleme, la Carrefour! Ce masuri a luat Protectia Consumatorului (Video)
Foto: ANPC

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) transmite ca a gasit nereguli majore - de natura sa puna in pericol sanatatea romanilor - in timpul unui control de amploare desfasurat in 14 magazine Carrefour din tara.

Inspectorii veniti in control au descoperit, printre altele, peste alterat (cu ochi opaci, carne lipsita de fermitate si miros neplacut) care urma sa fie comercializat. Intr-un material video se poate vedea clar ca intr-unul dintre magazine sa gasea peste al carui consum i-ar putea imbolnavi pe oameni.

Video: ANPC

Totodata, Protectia Consumatorului a gasit si sortimente de peste pe care Carrefrour le prezenta ca fiind mai proaspete decat erau in realitate. Mai exact, pestele era prezentat ca avand prospetime extra, desi el avea doar prospetime de categoria B. In plus, inspectorii au gasit peste expus la vanzare la temperaturi prea mari. Totodata, in congelatoare s-a gasit peste congelat impropriu (fie cu arsuri de congelare, fie cu prea multa gheata).

Video: ANPC

Intr-un magazin Carrefour din Constanta, inspectorii au descoperit ca, in ciuda obligatiilor pe care le au, angajatii nu curatau suficient cuptorul in care se gatea parte din mancarea vanduta catre clienti.

Foto: ANPC

Iar intr-un alt magazin al aceluiasi lant, din Brasov, s-a descoperit ca bucati de carne de porc erau tinute in conditii cu totul nepotrivite, riscand sa se contamineze si, posibil, sa-l imbolnaveasca pe consumator.

In Carrefour Mega Mall din Bucuresti, in schimb, inspectorii au constatat ca mancarea gatita nu era tinuta la temperatura potrivita, impusa de lege.

Foto: ANPC

Si tot in acest magazine partea din carnea de vita care urma sa fie vanduta era deja expirata.

In alte magazine din acelasi lant - cum ar fi cel din Satu Mare - angajatii lipeau noi etichete pe produsele alimentare considerate de lux (cum ar fi prajiturile macarons), pentru a le prelungi termenul de valabilitate.

Per total, ANPC a controlat 6.724 de kilograme de produse alimentare, dintre care 1.660 de kilograme au avut probleme.

Amenzile s-au ridicat la 301.000 de lei. Cele mai mari sanctiuni - in valoare de 50.000 de lei - i s-au aplicat unui magazin din Cluj Napoca. Celelalte 13 magazine au incasat amenzi cu valoare cuprinsa intre 4.000 si 35.000 lei.

De asemenea, bufetele a doua supermarketuri au fost inchise temporar. In plus, a propus suspendarea activitatii a doua supermarketuri pentru 6 luni, in cazul in care acestea nu isi rezolv ...citeste mai departe despre "Peste stricat si mancare gatita cu probleme, la Carrefour! Ce masuri a luat Protectia Consumatorului (Video)" pe Ziare.com

#ANPC Carrefour peste stricat, #ANPC Carrefour mancare expirata, #ANPC Carrefour amenzi , #Stiri Administratie