Peste o treime dintre romani sunt convinsi ca vor trai si mai prost

Marti, 22 Mai 2012, ora 17:43
1847 citiri
Peste o treime dintre romani sunt convinsi ca vor trai si mai prost

Peste 40% din populatia generala si peste 36% din reprezentantii autoritatilor publice locale spun ca viata lor este mai proasta in prezent comparativ cu cea pe care o duceau acum un an si ca in 2013 o vor duce si mai rau.

Rezultatele, incluse intr-un raport la finalul "Studiului privind coruptia din administratia publica locala", releva si faptul ca aproape 65% si peste 83% din reprezentantii Autoritatilor Publice Locale (APL) considera ca Romania se indreapta intr-o directie gresita.

Partidele si Guvernul-cea mai scazuta popularitate

Potrivit aceleiasi cercetari, cel mai scazut procent de incredere il au partidele politice (8,3% din populatie si 20,2% din reprezentantii APL) si Guvernul (11,2% din populatie si 22% din reprezentantii APL), cu mentiunea ca datele studiului au fost culese in perioada noiembrie 2011 - ianuarie 2012.

Pe locul trei in ceea ce priveste procentul scazut de incredere este Parlamentul (10,1% din populatie si 23,2% din APL), urmat de Presedintie (12,9% din populatie si 25,7% din APL).

De o incredere scazuta in randul populatiei si a reprezentantilor autoritatilor publice locale se bucura si mass media. Astfel, aproape 35% din populatie si putin sub 30% din reprezentantii APL spun ca au incredere in televiziuni, in timp ce ziarele se bucura de o incredere mai scazuta, 27,5% din populatia generala si 26,7% din reprezentantii APL.

Biserica si armata-cele mai de incredere

De cea mai multa incredere se bucura Biserica (aproape 75% din populatia generala si putin sub 70% din reprezentantii APL) si Armata (53% din populatie si peste 63% din reprezentantii APL).

Peste 74% din reprezentantii APL au declarat ca au multa sau foarte multa incredere in Primarie, comparativ cu aproape 40% din populatie, potrivit studiului.

Alte date ale cercetarii releva ca Uniunea Europeana se bucura de increderea a 48,1% din reprezentantii APL si 38,5% din populatia generala.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 4.522 de persoane din populatia cu varsta de peste 18 ani, respectiv pe unul de 9.823 de persoane din randul angajatilor si al reprezentantilor autoritatilor publice locale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#administratia publica locala, #autoritatile locale, #populatia Romaniei, #armata Romaniei, #Biserica Ortodoxa Romana , #Stiri Administratie