Bani falși la bancomat. Prejudiciu uriaș cu bancnote contrafăcute imposibil de detectat cu ochiul liber

Miercuri, 03 Mai 2023, ora 09:02
641 citiri
Bani falși la bancomat. Prejudiciu uriaș cu bancnote contrafăcute imposibil de detectat cu ochiul liber
Timp de trei zile, bancomatele unei bănci au fost umplute cu bancnote false FOTO Pexels

Patru percheziţii domiciliare sunt efectuate miercuri dimineaţă în municipiul Bucureşti, într-un dosar în care o unitate bancară a fost prejudiciată cu suma de aproximativ 240.000 euro, prin încărcarea în bancomate, pe parcursul a 3 zile, a unor bancnote falsificate.

"La data de 03.05.2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală, împreună cu poliţişti din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate - Oficiul Naţional Central pentru Combaterea Falsului de Monedă, efectuează 4 percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, punere în circulaţie de valori falsificate şi înşelăciune", informează DIICOT.

În cauză s-a reţinut că, în cursul lunii noiembrie, o unitate bancară a fost prejudiciată cu suma de aproximativ 240.000 euro, prin încărcarea în bancomate, pe parcursul a 3 zile, a 486 de bancnote în valoare de 500 euro falsificate.

Dintre acestea, doar şase bancnote au fost reţinute de aparatele multifuncţionale, restul fiind acceptate.

"Bancnotele fac parte dintr-un tip de fals foarte periculos, fiind cunoscute la nivel european atât pentru calitatea superioară a contrafacerii, cât şi pentru faptul că sunt imposibil de detectat cu ochiul liber", precizează sursa citată.

Două persoane vor fi conduse la sediul DIICOT - Structura Centrală, pentru audieri.

Activitatea judiciară este realizată cu sprijinul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate - Serviciul Antidrog, suportul tehnico-criminalistic fiind asigurat de Institutul Naţional de Criminalistică.

La acţiune participă Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei şi Unitatea Tehnico-Canină a Jandarmeriei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către DIICOT - Biroul Tehnic şi de Criminalistică. ...citeste mai departe despre "Bani falși la bancomat. Prejudiciu uriaș cu bancnote contrafăcute imposibil de detectat cu ochiul liber" pe Ziare.com

#bani falsi, #bancnote contrafacute, #DIICOT, #ancheta, #perchezitii , #Stiri Administratie