Pentagonul transfera drone militare MQ-9 Reaper in Romania

Joi, 04 Iulie 2019, ora 17:26
1195 citiri
Pentagonul transfera drone militare MQ-9 Reaper in Romania
Foto: captura video

Drone de tipul MQ-9 Reaper, impreuna cu personalul si echipamentele aferente, au fost relocate temporar de la baza aeriana poloneza Miroslawiec la baza aeriana de la Campia Turzii, dronele urmand sa ramana la baza din Romania pe perioada refacerii pistei bazei de la Miroslawiec, a anuntat joi Comandamentul Fortelor Aeriene americane pentru Europa si Africa.

Aceste drone sunt alocate Detasamentului al II-lea al Grupului de operatiuni expeditionare 52 de la Baza aeriana Miroslawiec, o unitate separata din cadrul Unitatii de lupte aeriene 52, cu sediul in Spangdahlem AB, Germania, a carei misiune este desfasurarea de operatiuni de supraveghere, recunoastere si culegere de informatii pentru realizarea obiectivelor combatante ale comandamentului.

Dronele MQ-9 Reaper sunt desfasurate in Polonia din luna mai 2018, iar relocarea lor temporara in Romania se desfasoara in cooperare deplina cu autoritatile romane.

Potrivit website-ului defensenews.com, Fortele aeriene americane (U.S. Air Force) au construit un hangar la Baza Aeriana 71 de la Campia Turzii. ...citeste mai departe despre "Pentagonul transfera drone militare MQ-9 Reaper in Romania" pe Ziare.com

#drone reaper pentagn romania , #Stiri Administratie