Pe modelul Firea, primarul orasului Comarnic vrea sa bage taxa pentru masinile de Bucuresti si Ilfov

Miercuri, 21 August 2019, ora 15:12
929 citiri
Pe modelul Firea, primarul orasului Comarnic vrea sa bage taxa pentru masinile de Bucuresti si Ilfov
Foto: Arhiva Ziare.com

Sorin Popa, primarul orasului Comarnic, judetul Prahova, vrea sa introduca viniete pentru autoturismele inmatriculate in Bucuresti si Ilfov, urmand astfel exemplul edilului general al Capitalei, Gabriela Firea.

"Pe noi ne polueaza la fel de mult ca si in Bucuresti, pentru ca stau masinile cu orele pe raza orasului Comarnic. Vom face si noi o hotarare de consiliu, ca este usor de facut, prin care sa impunem viniete pentru cei din Bucuresti si Ilfov.

Asa aducem si noi niste bani la buget", a declarat Sorin Popa pentru publicatia locala Prahova online.

Update: Intr-o declaratie pentru News.ro, edilul a explicat taxa pe care ar vrea sa o introduca.

"O jurnalista m-a sunat ieri sa ma intrebe cat de poluat este orasul Comarnic si m-a intrebat daca nu cumva suntem interesati sa punem si noi aceasta taxa, rovinieta pentru orasul Comarnic. Si i-am zis ca este cam la fel de poluat cat e si Bucurestiul. La Bucuresti e foarte aglomerat, acelasi lucru stim cu totii ca se intampla in zona orasului Comarnic in perioadele de vacante, in week-end. Stim cu totii ca e poluat.

Mi-ar placea sa aduc un venit la bugetul localitatii, dar am rugat-o sa nu dea stirea pana nu ma consult cu aparatul de specialitate si cu consilierii, pentru ca nu putem face lucrul asta datorita faptului ca eu nu pot sa pun o taxa pe ceva care nu-i al meu. Stim cu totii ca este poluat orasul dar trebuie gasita o forma care sa stea in picioare din punct de vedere legal si nu-mi displace ideea sa aduc niste venituri in bugetul local, dar nu asa, nu pot sa pun eu taxa ca e poluat orasul. Nu am pe ce sa pun", a declarat pentru News.ro primarul Sorin Popa.

Orasul Comarnic este unul dintre cele mai afectate de pe Valea Prahovei in ce priveste traficul rutier, in special in weekend, cand multi romani se duc la munte, iar aici se formeaza cozi uriase pe kilometri intregi.

Primarul Comarnicului a mai precizat ca, din cauza blocajelor in circulatie, localnicii au ajuns sa respire doar gaze de esapament. In plus, exista si dificultati in ce priveste traversarea strazii principale, intrucat pericolul de accidentare este iminent.

Amintim ca primarul general al Capitalei a anuntat, pe 14 august, ca va supune dezbaterii publice si apoi votului Consiliului General al Municipiului Bucuresti o vinieta pentru Bucuresti, pentru a reduce gradul de poluare din Capitala.

Pe 19 august, proiectul a fost pus in dezbatere publica, iar cei interesati pot trimite observatii pana la data de 30 septembrie ...citeste mai departe despre "Pe modelul Firea, primarul orasului Comarnic vrea sa bage taxa pentru masinile de Bucuresti si Ilfov" pe Ziare.com

#vinieta Comarnic masini Bucuresti, #vinieta Comarnic masini Ilfov , #Stiri Administratie