Pe ce se mai duc banii bucurestenilor? Primaria vrea sa cumpere o cladire istorica de la un miliardar roman. Cu vreo 5 milioane de euro

Duminica, 10 Septembrie 2017, ora 16:59
945 citiri
Pe ce se mai duc banii bucurestenilor? Primaria vrea sa cumpere o cladire istorica de la un miliardar roman. Cu vreo 5 milioane de euro
Foto: Facebook Gabriela Firea

Primaria Capitalei vrea sa cumpere o cladire monument istoric, cu un etaj si mansarda si cu adresa oficiala in Bulevardul I.C. Bratianu nr. 10, dar situata de facto pe strada Doamnei, de la producatorul de materiale de constructii Soceram SA din Campina controlat de omul de afaceri Mihai Anastasescu, pentru a o transforma in spatiu cultural.

Negocierile urmeaza sa inceapa de la pretul de 4,85 milioane euro, stabilit de vanzator ca valoare de piata in urma evaluarii, scrie Profit.ro.

Un proiect de hotarare de aprobare de principiu a achizitiei se afla pe ordinea de zi a sedintei extraordinare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) convocata pentru luni.

Cladirea se afla pe lista oficiala a monumentelor istorice a Ministerului Culturii, insa ministerul a transmis Primariei ca nu intentioneaza sa-si exercite dreptul de preemtiune la cumparare. Potrivit legislatiei in vigoare, in astfel de situatii, dreptul de preemtiune se transfera autoritatilor locale, in cazul de fata PMB.

Imobilul se afla pe un teren in suprafata de 1.227 mp, are o suprafata construita utila de 1.073 mp si regim de inaltime P+1+M. Proprietarul cere un pret de 4,85 milioane euro, stabilit ca valoare de piata de un evaluator autorizat. Cladirea a mai fost scoasa la vanzare in urma cu 3 ani, in 2014, la un pret semnificativ mai mare, de 7,5 milioane euro.

Primaria isi justifica intentia de achizitie prin valoarea istorica a cladirii, prin faptul ca unele din cele 26 de institutii publice de interes local din subordinea sa au probleme functionale in desfasurarea activitatii si prin faptul ca "cresterea si diversificarea ofertei si consumului cultural, cu accent pe diversitatea culturala, si efectele sale asupra dezvoltarii economice si incluziunii sociale sunt un obiectiv important pentru societate".

"Prin proiectul de hotarare se va stabili prevederea in bugetul propriu al Primariei Municipiului Bucuresti a sumelor necesare destinate achizitiei. De asemenea, prin dispozitia Primarului General al Municipiului Bucuresti, se va numi o comisie de negociere cu vanzatorul, pornind de la pretul invocat in intentia de vanzare, respectiv 22.116.000 lei (4,85 milioane euro) ", se arata in nota de fundamentare a proiectului.

Cladirea apartine producatorului de materiale de constructii Soceram SA din Campina, controlat indirect de omul de afaceri Mihai Anastasescu, prin intermediul firmei Metaleuroest, potivit Profit.ro.

In ultimii cinci ani, desi si-a sporit cont ...citeste mai departe despre "Pe ce se mai duc banii bucurestenilor? Primaria vrea sa cumpere o cladire istorica de la un miliardar roman. Cu vreo 5 milioane de euro" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Primaria Capitalei cumpara cladire istorica Soceram , #Stiri Administratie