Prețul plătit de patru asistente pentru a se angaja la un mare spital din București. Au căzut în plasa unui impostor

Miercuri, 19 Octombrie 2022, ora 16:00
674 citiri
Prețul plătit de patru asistente pentru a se angaja la un mare spital din București. Au căzut în plasa unui impostor
Consultație cu stetoscop FOTO: pixabay.com

Intrarea în sistemul public de sănătate costă mult, cel puțin așa au înțeles patru absolvente ale unei școli postliceale din România.

Ele au dat o sumă mare de bani unui bărbat care le-a promis că le va angaja la un spital public din Capitală.

Conform unor surse judiciare, bărbatul, care nu avea nicio ocupație, de altfel, reușise să le păcălească pe tinere că are intrare la managerul Spitalului Bagdasar Arseni din București. Cele patru asistente i-au dat 9.500 de euro pentru un presupus trafic de influență.

”La data de 18.10.2022, urmare a activităților specifice desfășurate de organele de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Direcției Generale Anticorupție, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași a pus în mișcare acțiunea penală față de un bărbat în vârstă de 48 de ani din județul Giurgiu, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată.

În perioada iulie 2021 - februarie 2022, inculpatul, persoană fără calitate specială, a pretins și primit echivalentul sumei de 9.500 euro de la patru absolvente ale unei unei școli postliceale din municipiul Oltenița, județul Călărași, lăsându-le să creadă ca are influență asupra managerului unui spital din București, pe care îl va determina să le angajeze ca asistente medicale.

În cauză s-a dispus măsură controlului judiciar față de inculpat, pentru o perioadă de 60 de zile”, a transmis Direcția Generală Anticorupție într-un comunicat de presă. ...citeste mai departe despre "Prețul plătit de patru asistente pentru a se angaja la un mare spital din București. Au căzut în plasa unui impostor" pe Ziare.com

#angajare spital, #spaga, #DGA, #trafic influenta, #spital Bagdasar Arseni, #Bucuresti , #Stiri Administratie