Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Patronatul Hotelierilor si Restaurantelor solicita Executivului redeschiderea urgenta a restaurantelor la interior: "Ne ameninta falimentul"

Patronatul Hotelierilor si Restaurantelor solicita Executivului redeschiderea urgenta a restaurantelor la interior: "Ne ameninta falimentul"

Organizatia Patronala a Hotelurilor si Restaurantelor din Romania (HORA) solicita redeschiderea imediata a restaurantelor la interior, cu implementarea masurilor de siguranta sanitara, si scoaterea acestora de sub regula de 3 la mie, potrivit unei scrisori deschise adresata premierului, ministrului Sanatatii si ministrului Economiei, Antreprenoriatului si Turismului.

"Avand in vedere pierderile inregistrate de acest sector si riscul de faliment ce ameninta mai bine de jumatate dintre operatorii din domeniu, solicitam in regim de urgenta urmatoarele masuri:

1. Redeschiderea urgenta a restaurantelor la interior, cu implementarea masurilor de siguranta sanitara.

2. Scoaterea restaurantelor de sub incidenta procentului de 3/1000 de pe lista activitatilor cu risc de raspandire a COVID-19 si, astfel, permiterea functionarii fara sincope, cu un set de masuri agreate in prealabil cu reprezentantii industriei si respectate de toti operatorii", se precizeaza in document.

Scrisoarea redactata de Organizatia Patronala a Hotelurilor si Restaurantelor din Romania este adresata prim-ministrului Florin Citu, ministrului Sanatatii, Vlad Voiculescu, si ministrului Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, Claudiu Nasui.

HORA argumenteaza ca redeschiderea teraselor la inceputul lunii iunie nu a atras o crestere a numarului de persoane infectate, astfel ca redeschiderea completa a restaurantelor se poate face in siguranta in unitatile in care se respecta reglementarile sanitare.

"Solicitam redeschiderea restaurantelor la interior luand in considerare urmatoarele:

- Mentinerea in activitate a 40.000 de operatori si a 400.000 de angajati;

- Estimarile cu privire la inchiderea business-urilor si somajul din industrie sunt ingrijoratoare in contextual actual; evitarea unui colaps general pe intreaga ramura economica;

- 10.000 de antreprenori nu vor mai redeschide afacerile;

- Nu exista varfuri in analizele referitoare la numarul de persoane infectate cu COVID care sa poata fi corelat cu inchiderea/redeschiderea restaurantelor;

- Respectarea cu strictete a regulilor de catre operatori in perioada de restrictii;

- Lipsa claritatii in ceea ce priveste populatia oraselor (vezi Bucuresti)", potrivit scrisorii transmise de organizatia patronala a restaurantelor.

Afacerile, in declin

De asemenea, HORA cere o intrevedere conducerii Guvernului, pentru a discuta aceste aspecte.

Organizatia Patronala a Hotelurilor si Restaurantelor din Romania subliniaz ...citeste mai departe despre "Patronatul Hotelierilor si Restaurantelor solicita Executivului redeschiderea urgenta a restaurantelor la interior: "Ne ameninta falimentul"" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 965 ori