Parlamentarii din comisia de control al SRI vor de la Hellvig informatii despre protestele din tara

Luni, 23 Ianuarie 2017, ora 12:00
1143 citiri
Parlamentarii din comisia de control al SRI vor de la Hellvig informatii despre protestele din tara
Foto: Facebook/SRI

Senatorul UDMR, Verestoy Attila, secretar al Comisiei de control al SRI, a declarat, luni, ca situatia de fata impune ca membrii Comisiei sa solicite informatii de la conducerea Serviciului in legatura cu protestele care au avut loc in tara, in conditiile in care acestia au in vedere si "problemele curente".

Intrebat daca membrii Comisiei vor solicita conducerii SRI, in cadrul audierii de miercuri a directorului Eduard Hellvig, informatii despre protestele care au avut loc duminica seara in intreaga tara, Verestoy Attila a spus: "Deocamdata, nu am decis acest lucru, dar situatia o impune. Noi, intotdeauna, avem in atentie si problemele curente. Noi ne orientam sa avem intrebari si la situatiile care au aparut recent".

Intrebat in continuare daca membrii Comisiei de control al SRI vor solicita retragerea "acoperitilor" din institutii, asa cum s-a vehiculat in spatiul public duminica seara, senatorul a spus ca deocamdata nu s-a stabilit agenda.

"Eu nu am cunostinta de aceste lucruri, aflam cand ajungem in sedinta Comisiei. Sedinta Comisiei are agenda stabilita si aceasta agenda cuprinde o informare privind situatia care s-a creat in urma acestor dezvaluiri media, care e analiza interna a Serviciului si problemele de buget", a raspuns Verestoy.

Comisia de control al SRI intentioneaza sa discute miercuri, in cadrul audierii directorului SRI, Eduard Hellvig, si despre "influenta" Serviciului asupra protestelor care au avut loc duminica seara in intreaga tara, deoarece aceasta chestiune priveste si "siguranta nationala", au declarat, luni, surse din Comisie pentru News.ro.

Amintim ca Eduard Hellvig a fost invitat, miercuri, la comisie, pe tema scandalului in care a fost implicat Florian Coldea.

Totusi, SRI a respins, intr-un comunicat de presa transmis duminica seara, "orice incercare de a implica institutia in dispute politice, organizare de proteste sau alte actiuni care nu tin de misiunile asumate potrivit cadrului legal".

SRI a mentionat ca aduce aceste precizari "in urma acuzatiilor grave aduse in spatiul public privind implicarea institutiei in organizarea protestului de duminica".

Precizarile SRI au venit dupa ce, potrivit unor surse politice citate duminica seara de Antena 3, Liviu Dragnea ar fi cerut ca, miercuri, Comisia de control al SRI "sa retraga toti acoperitii din institutii" si sa ceara lamuriri Serviciului in legatura cu implicarea in protestele care au avut loc in tara.

Dupa ce Iohannis a fost la protest, Dragnea rea ...citeste mai departe despre "Parlamentarii din comisia de control al SRI vor de la Hellvig informatii despre protestele din tara" pe Ziare.com

#SRI proteste Comisie control, #SRI implicare proteste , #Stiri Administratie