Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Parintii isi vor putea lua liber pentru a avea grija de copii si dupa 15 mai. Proiectul, adoptat de Parlament

Parintii isi vor putea lua liber pentru a avea grija de copii si dupa 15 mai. Proiectul, adoptat de Parlament
Deputatii au adoptat, miercuri, proiectul care ii lasa pe parinti sa-si ia liber ca sa aiba grija de copii. Proiectul prevede ca doar unul dintre parinti va putea sa isi ia concediu. Parintele va primi 75% din salariul pentru o zi normala daca isi ia liber.

Camera Deputatilor este in cazul acestui proiect camera decizionala, proiectul urmand sa fie trimis la promulgare.

Potrivit unui punct adaugat articolului unic initial, facilitatea se aplica si pe perioada imediat urmatoare incetarii starii de urgenta, pana la finalizarea cursurilor scolare aferente semestrului II.

De asemenea, proiectul mai prevede ca parintele va primi 75% din salariul normal pentru ziua libera.

"Art. 3 - (1) Indemnizatia pentru fiecare zi libera acordata in conditiile art. 1 se plateste din capitolul aferent cheltuielilor de personal din bugetul de venituri si cheltuieli al angajatorului si este in cuantum de 75% din salariul de baza corespunzator unei zile lucratoare, dar nu mai mult de corespondentul pe zi a 75% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat.", mai precizeaza proiectul de lege.

Proiectul adoptat, miercuri, de deputati vine in compeltarea Ordonantei de Urgenta adoptata de Guvern care oferea zile libere pentru ingrijirea copilului, pe perioada starii de urgenta. ...citeste mai departe despre "Parintii isi vor putea lua liber pentru a avea grija de copii si dupa 15 mai. Proiectul, adoptat de Parlament" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 581 ori